Ronaldo forsvarer skallingen

Og synes straffen er for streng.

(Dagbladet.no): Det var ikke en brutal nedskalling, men et klask med panna var nok til at Cristiano Ronaldo så rødt mot Portsmouth forrige onsdag.

I dag snakker United-spissen om hendelsen som ga ham tre kampers karantene. Anger er ikke det han er mest opptatt av.

- Jeg er frustret fordi tre kamper er urettferdig. Jeg kan stå i mot provokasjoner, men det finnes en grense, sier Ronaldo til Daily Mirror.

Richard Hughes var Portsmouth-spilleren som gikk hode til hode med United-stjernen. Han innrømte forrige torsdag at det var holding og knuffing i forkant.

- Grensen ble passert mot Portsmouth. Det ble bare absurd, sier Ronaldo.

Portugiseren sto over da United tapte 0-1 borte mot City søndag. Han må også se kampene mot Tottenham og Sunderland fra tribunen.

United-sjef Alex Ferguson beklaget seg over dommeren etter utvisningen, men ga samtidig egen spiller skyld.

- Cristiano er ansvarlig for å ha latt seg skremme i fella. Det skjedde med ham et par ganger i løpet av kampen, og han har bare seg selv å skylde på, sa United-sjefen.

LANDSKAMP FOR PORTUGAL: Cristiano Ronaldo er en populær mann blant fotballfans. Her vil autografjegerne ha sitt ved ankomst i Armenia, foran onsdagens EM-kvalik. Foto: Scanpix/Afp
LANDSKAMP FOR PORTUGAL: Cristiano Ronaldo er en populær mann blant fotballfans. Her vil autografjegerne ha sitt ved ankomst i Armenia, foran onsdagens EM-kvalik. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Og fulgte opp med en bot på hele 2,7 millioner kroner til 22-åringen.

Ronaldo forsvarer skallingen
RØDT KORT: Her lurer Ronaldo på hva alt oppstyret er for, etter skallen mot Richard Hughes (t.v).