FRUSTRERT: Ronaldos kroppsspråk levnet liten tvil om hva han følte da Nani og linjemannen i fellesskap ødela hans flotte 1-0-scoring i går kveld. Foto:   (AP Photo/Armando Franca)
FRUSTRERT: Ronaldos kroppsspråk levnet liten tvil om hva han følte da Nani og linjemannen i fellesskap ødela hans flotte 1-0-scoring i går kveld. Foto: (AP Photo/Armando Franca)Vis mer

Ronaldo freste da Nani ødela perlemål

United-vingen lurte linjemannen. Se video.

Her kan du se Ronaldos annullerte lekkerbisken

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo scorer mål nærmest for moro skyld for Real Madrid, men på landslaget har han slitt med uttellingen i flere år.

Mot verdensmester Spania i går scoret han imidlertid et vidunderlig mål på stillingen 0-0 i 1. omgang - bare for å se linjemannen og Nani ødelegge alt sammen i fellesskap.

- Etter å ha tenkt gjennom det ba jeg om unnskyldning til Ronaldo. Det var en briljant prestasjon, og jeg skulle ikke ha ødelagt den, sier han ifølge goal.com.

Hælklakk og lobb
Situasjonen var som følger:

Ronaldo kom stormende inn i feltet, tett fulgt av Barcelona-stopper Gerard Pique. Spanjolen satset alt på innlegg og kastet seg ned for å blokkere, men ble i stedet rundlurt av verdens dyreste fotballspiller, som med en sedvanlig hælklakk dro seg inn i skuddposisjon.

Det hjalp ikke at Xabi Alonso og Carles Puyol kom til unnsetning - Ronaldo vippet ballen i en følsom bue over hodet på keeper Iker Casillas.

Ballen hadde stø kurs mot nettmaskene da Nani bestemte seg for å stjele målet med pannebrasken. Problemet var bare at United-vingen sto i mistenkelig offsideposisjon - om da ikke Pique opphevet den - og flagget til linjemannen gikk i været. Reprisene viste at ballen allerede hadde krysset streken, og at målet således burde vært godkjent, men det var Nani som fikk merke lagkameratenes vrede.

Ronaldo selv fektet med armene, bannet og gestikulerte slik bare han kan det.

- Jeg berørte ballen fordi jeg ikke trodde det var offside. Jeg var på vei framover, og alt gikk veldig fort, sier Nani, som for øvrig fylte 24 år i går.

- De beste målene blir annullert
Ronaldo hadde tilgitt lagkompisen etter kampen, og langet i stedet ut mot linjemannen.

BA RONALDO OM UNNSKYLDNING: - Jeg skulle ikke ha ødelagt målet, sier Nani. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
BA RONALDO OM UNNSKYLDNING: - Jeg skulle ikke ha ødelagt målet, sier Nani. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA Vis mer

- Ballen var en halvmeter over streken. Jeg forstår ikke hvordan målet ikke kunne bli godkjent. Jeg har ikke ord for det. Selv en blind mann kunne se at det var scoring! sier han.

Å bli snytt for vakre mål er blitt en vane på landslaget, føler Ronaldo.

- Jeg vet ikke om det er tilfeldig eller ikke, men de beste målene jeg har scoret i karrieren har vært for landslaget, og de er blitt underkjent. Jeg husker kampen på Estadio do Bessa, hvor jeg scoret på et saksespark og det ble annulert, sier han.

Heldigvis for både Nani og Ronaldo ble det ikke avgjørende, for Portugal ydmyket de seiersvante spanjolene med å score hele fire ganger på Iker Casillas, uten at verdensmesterne greide å svare.

Carlos Martins ga vertene pauseledelse da han banket inn en retur på et Ronaldo-skudd. Etter pause scoret Helder Postiga to ganger før Hugo Almeida nettet sikkert alene med Casillas.

- Laget fortjener gratulasjoner. Vi viste at vi har et godt lag, sier Ronaldo.

TILGIR NANI: Etter kampen var Ronaldo mest sint på linjemannen. Her slenger han kapteinsbindet i bakken. Foto: REUTERS/Hugo Correia
TILGIR NANI: Etter kampen var Ronaldo mest sint på linjemannen. Her slenger han kapteinsbindet i bakken. Foto: REUTERS/Hugo Correia Vis mer