- Ronaldo gikk fra United til Real Madrid, så kommer det et enormt bud, så selger vi også...

Men Rekdal vil «kjempe med nebb og klør» for å beholde Kjartansson.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga ligger i økonomisk respirator, men sitter trolig på en gullgruve i form av tippeligaens toppscorer Vidar Örn Kjartansson.

I Dagbladets papirutgave i dag anslår fotballagent Stig Lillejord at VIF-spissen med sine 13 mål på 12 kamper i Tippeligaen nå kan ha salgsverdi på mellom 16 og 24 millioner kroner (2-3 millioner euro) totalt, om rett klubb i rett liga fatter interesse.

VIF-trener Kjetil Rekdal har derimot ikke noe fokus på salg av stjernespissen. Han hevder sågar at Kjartansson «ikke er til salgs».

- Kan ikke selge - Vi har ingen tanker om å selge Kjartansson og vil kjempe med nebb og klør for å beholde han. Vi er på god vei til å gi Oslo et topplag i fotball igjen, og da sier det seg selv at vi ikke kan selge våre beste spillere. Og selger vi han, så må vi begynne på nytt igjen, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Men det er klart, kommer det et bud som er enormt, så blir det en overgang. Ronaldo gikk fra United til Real Madrid, så alt er mulig i fotball.

- Hører mye rart Til Rekdals glede så hevder også Kjartansson selv at han trives så godt i Vålerenga og Oslo at han ikke har noe hast med å komme seg videre.

- Jeg veldig fornøyd i Vålerenga, og jeg ønsker å være her. Om jeg skal ta et nytt karrieresteg, så må det være det rette steget videre, og i øyeblikket tenker jeg ikke på å reise, sier Vidar Örn Kjartansson til Dagbladet.

Med scoringssnittet han har så langt i Tippeligaen, så vekker det selvsagt interesse også ute blant større klubber. Og Kjartansson legger ikke skjul på at han får med seg mye av ryktene. Det siste er at flere Premier League-klubber skal ha følere ute.

- Jeg hører selvsagt mye rart, men for å være ærlig, så tenker jeg ikke mye på det. Når jeg er i Vålerenga, så er det viktig å gjøre en god jobb for Vålerenga. Bare sånn kan jeg bli enda bedre, sier han.

Springbrett
Kjetil Rekdals nye VIF har utviklet en egenskap til å avgjøre kamper til egen fordel, selv på dager de ikke er på topp. 3-0-seieren mot Aalesund i går var mildt sagt flatterende. Den store forskjellen på lagene var en spiss som scorer så fort han ser et mål.

Rekdal innser derfor at det på sikt kan bli vanskelig å holde på Kjartansson, om målshowene fortsetter med uforminsket styrke.

Og han aksepterer det.

- Gutten (Kjartansson) har ambisjoner og han har lyst til å komme lengst mulig, og jeg ønsker meg spillere som vil ha Vålerenga som springbrett. Det er en del av suksessen vi har. Om du har spillere som er mette og ikke vil noe, som vi hadde noen av i fjor, så må det renskes opp i, og det har vi gjort.

- Denne spillergruppa trives veldig godt i lag, og har gjort en sinnssvak jobb siden januar. Vi har tapt tre kamper i år: en mot et japansk topplag, så mot Molde i serieåpningen og mot Sarpsborg 08. Det er det vi har tapt på 25-26 kamper, så vi har fått en bra stabilitet inn i laget, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Ingen bombe Vidar Örn Kjartansson scoret ikke mot Lillestrøm 19. mai, og etter kampen sa midtstopper Frode Kippe at motstanderne nå er blitt oppmerksomme på han, og at han derfor ikke vil score like mye framover. Men siden har Kjartansson scoret mot både Brann og Aalesund (to mål).

- Det er ingen bombe at lagene ikke klarer å stanse han, for gutten er fantastisk i boksen og igjen bare beviser inntrykket han etterlot den uka han var på prøvespill hos oss, at dette er en fantastisk målscorer, sier Kjetil Rekdal.

- Flere må bidra Kjartansson har scoret 13 av Vålerengas 24 tippeligamål denne sesongen. Samtidig som han gleder seg over alle goalene til spissen, så er Rekdal oppatt av at flere av de offensive spillerne må bidra i scoringsprotokollen.

- Vidar kommer sikkert til å få noen tørkeperioder, så vi må få flere til å score mål. Derfor var det viktig at Daniel (Fredheim Holm) scoret sitt første denne sesongen. Flere må score mål om vi skal henge med i toppen, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- For om vi klarer å fortsette den trenden vi er inne i nå, så tror jeg vi sakte men sikkert klarer å få orden på Vålerenga igjen. Vi har mange unggutter i bakhånd som trenger tid og erfaring for å ta nye steg, sier Rekdal.

- SNART ET TOPPLAG: VIF-trener Kjetil Rekdal (i midten) mener han er på god vei til å gjøre Vålerenga til et topplag i Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
- SNART ET TOPPLAG: VIF-trener Kjetil Rekdal (i midten) mener han er på god vei til å gjøre Vålerenga til et topplag i Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer