Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronaldo gjør meg kvalm

Ekspertene på Premier League spår tøff behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BJERKE (Dagbladet.no): Premier League-starten er fire dager unna, men tittelholder Manchester United må klare seg uten fjorårets suverent beste spiller i hvertfall de to første månedene av sesongen.


Cristiano Ronaldo sørget for sommerens store snakkis da han gjorde det klart at han ønsket en overgang til Real Madrid
. Etter en samtale med sir Alex Ferguson har den ankelopererte portugiseren nå akseptert at han spiller for United minst en sesong til.

På Bjerke forbereder Canal +-teamet seg i disse dager på en ny Premier League-sesong.

Og nordmennene som kanskje følger engelsk fotball aller tettest har sterke meninger om 23-åringen fra Madeira som driblet rubbel og bit over hele Europa forrige sesong.

-Spyttet på drakta

- Jeg blir faktisk kvalm av Cristiano Ronaldo. Her har han blitt verdens beste fotballspiller i United og under Ferguson - så er dette måten han takker for det på. Han viser en utakknemlighet som er helt ubegripelig, sier Kenneth Fredheim til Dagbladet.no.

Premier League-kommentatoren tror forholdet til United-fansen nå kan være ødelagt, og får støtte av kommentatorkollega Thor-Rune Haugen.

- Det blåste jo rundt ham etter Rooneys røde kort i VM i 2006, men dette er jo mye verre. Nå har han såret samtlige fans, sier Haugen.

-UTAKKNEMLIG: Canal +-teamet har ingen sympati med Cristiano Ronaldo som må bli i United etter å ha ønsket en overgang til Real Madrid. Foto: Inacio Rosa/EPA
-UTAKKNEMLIG: Canal +-teamet har ingen sympati med Cristiano Ronaldo som må bli i United etter å ha ønsket en overgang til Real Madrid. Foto: Inacio Rosa/EPA Vis mer

- Han har spytta på drakta, og det i et land hvor klubbfølelsen betyr alt, istemmer Kenneth Fredheim.

- Blatter må slutte med rosa piller

Overgangssagaen toppet seg i sommer da FIFA-president Sepp Blatter sammenliknet Uniteds tviholding på superstjernen med «moderne slaveri».

-Blatter må snart slutte med de rosa pillene han tar. Denne sammenlikningen viser at mannen har et stort problem, sier ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Han mener som Fredheim at spillernes makt har gått altfor langt i fotballen.

- En kontrakt er en gjensidig forpliktelse mellom spilleren og klubben. Manchester United kunne faktisk sagt at Ronaldo fra og med i sommer skal trene med juniorlaget. Det var faktisk en mulighet United har rett til å benytte, fortsetter Tjærnås.

Ronaldos oppførsel engasjerer tydelig Kenneth Fredheim enormt.

- Det er ingen som har tvunget Ronaldo til å skrive under en kontrakt som varer til 2012. Mannen tjener 1,5 millioner kroner i uka og er bare 27 år når denne kontrakten går ut, sier Fredheim.

image: - Ronaldo gjør meg kvalm

Spår tøff retur

Programleder Dag Solheim er kritisk til framgangsmåten, men forstår også en Ronaldo på toppen av karrieren.

- Han har oppnådd alt i United og det er kanskje en drøm for spillere fra Sør-Europa og spille på Santiago Bernabeu i hvitt, men det må jo være mulig å snakke sammen. Også Ronaldo må følge spillereglene, sier Solheim.

Hele Canal+-teamet spår en tøff Premier League-retur for driblefanten som har tilbrakt sommeren på krykker i Los Angeles og ved Middelhavet.

- Føttene til Ronaldo vil være de samme, men det spørs hvor mye av hodet som er forandret. Dette vil helt klart hemme United, tror Lars Tjærnås.

- Jeg er spent på hvordan spillergruppa har tatt i mot ham. Han har spyttet på drakta og han vil helt sikkert møte masse reaksjoner på banene rundt omkring i England, spår Kenneth Fredheim.

Kommentator Øyvind Johannesen reagerer på måten Alex Ferguson har taklet bråket på.

Har sir Alex blitt soft?

- Det var samme historie med Beckham, Stam og van Nistelrooy - spillere som vokser seg større enn klubben får fyken på Old Trafford. Her aksepterte han håpløse uttalelser og at spilleren kom flere dager for seint tilbake til Manchester. Jeg skjønner det ikke, sier Johannesen.

Fjorårssesongen vil uansett bli hard å matche.

Gull i Premier League og Champions League, utrolige 42 scoringer og beste spiller både i England og i Europa.

- Det kan ikke gå så mye mer oppover nå og kanskje vil nedturen komme nå med en vanskelig start på sesongen, sier kommentator Arve Fuglum.

<B>BLIR KVALM:</B> Kommentator Kenneth Fredheim synes spillernes makt har gått altfor langt i dagens fotball. Og Ronaldo får null sympati.
<B<SOMMEREN PÅ KRYKKER:</B> Cristiano Ronaldo viste seg på krykker i Los Angeles da ryktene og krangelen herjet som verst.
<B>KLAR FOR NY SESONG:</B> Øverst fra venstre Brian King,Kenneth Fredheim, Arve Fuglum, Dag Solheim, Thor-Rune Haugen og Øyvind Johannesen. Lars Tjærnås var ikke tilstede da bildet ble tatt.
<B>HUDFLETTER BLATTER:</B> Lars Tjærnås oppfordrer FIFA-president Sepp Blatter til å kutte ut de rosa pillene etter uttalelsene om moderne slaveri i forbindelse med Ronaldo-saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!