SLAPPER AV:  Cristiano Ronaldo sammen med en fan på tennisturneringen Mutua Madrid Open i går. Foto: NTB Scanpix
SLAPPER AV: Cristiano Ronaldo sammen med en fan på tennisturneringen Mutua Madrid Open i går. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Ronaldo hadde ikke scoret like mye i Premier League

For jevn liga, mener Koeman.

 Southampton-manager Ronald Koeman mener at Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo hadde fått færre muligheter til å øse inn mål i England.

Koeman er i ferd med å avslutte en god debutsesong med Southampton. I et intervju med FIFAs hjemmeside slår han fast at det er for mange gode lag i Premier League til at Cristiano Ronaldo hadde kommet opp i sine eventyrlige scoringstall der.

På spørsmål om hvordan han vil sammenligne de tre ligaene han har mest erfaring fra (England, Spania og Nederland) bruker Koeman Ronaldo som eksempel.

- Det spilles aldri en enkel kamp i Premier League. Alle ved at den nederlandske ligaen er på lavere nivå, men heller ikke i Spania er det noen konkurranse sammenlignet med her. Jeg tror ikke at Ronaldo hadde klart å score 40-50 mål per sesong om han fortsatt spilte her, selv om han selvsagt er en fantastisk spiller, sier Koeman.

Ronaldo har scoret 42 mål så langt denne sesongen. I de tre foregående sesongene endte han opp med 31, 34 og 46 ligamål. Fra 2003 til 2009 spilte han for Manchester United. Portugiserens beste sesong der var 2007/08-sesongen, hvor han scoret 31 seriemål.

(NTB)