Ronaldo hamret inn Real-mål 4000 på Bernabeu

Og nå er det ti poeng ned til Barcelona.


(Dagbladet): Real Madrid — Levante 4-2.

Etter at Barcelona tapte mot Osasuna i går, er Real Madrid nå ti poeng foran etter kveldens seier mot Levante. Det betyr at serien i realiteten er så godt som avgjort - selv om det er 16 runder igjen å spille.

Cristiano Ronaldo vartet opp med nok et hattrick, og selv om Levante scoret både i åpningsminuttene og reduserte til 3-2 i undertall, hadde Real Madrid kontroll på kampen.

De helhvite fikk riktignok en støkk da Levante tok ledelsen etter bare fire spilte minutter på Santiago Bernabeu.

Sergio Ramos stusset bakover i eget felt etter et frispark, og der dukket Gustavo Cabral opp og nikket inn 0-1.

Sesongens overraskelseslag i La Liga holdt unna til helt på tampen av første omgang. Da var laget Vicente Iborra maksimalt uheldig i eget felt. Han bommet på ballen med panna, og i stedet ramlet den rett i armene hans.

Straffesparket var det lite å si på, men Iborra fikk et strengt gult kort - hans andre i kampen - og måtte i dusjen. Cristiano Ronaldo satte straffesparket i mål.

Dermed startet Real Madrid andre omgang i overtall, og det tok under fem minutter før de var i ledelsen. Igjen var det Ronaldo, denne gangen med en heading etter innlegg fra Gonzalo Higuaín.

3-1-målet var kveldens virkelige perle. Og igjen var det Ronaldo som sto for magien. Han driblet seg innover i banen før han fra 25 meters skrått hold klinket til med en teknikk som minner om frisparkene han er berømt for. Ballen gikk høyt til værs før den plutselig duppet uten å miste fart. Levante-keeper Gustavo Munua hoppet så høyt han kunne og strakte seg etter ballen til ingen nytte.

Målet ga ikke bare Ronaldo et hattrick, men var også det 4000. målet Real Madrid har scoret på Santiago Bernabeu.

Levante skapte ny spenning da Aruna Kone reduserte etter en drøy times spill, men det gikk bare tre minutter før Karim Benzema reduserte - etter pasning fra Cristiano Ronaldo.

HOPPENDE GLADE: Portugiserne Cristiano Ronaldo og Jose Mourinho hopper i armene på hverandre etter ett av Ronaldos tre mål i kveld. Nå har Real Madrid ti poengs forsprang på Barcelona. Foto: Andres Kudacki, AP/Scanpix
HOPPENDE GLADE: Portugiserne Cristiano Ronaldo og Jose Mourinho hopper i armene på hverandre etter ett av Ronaldos tre mål i kveld. Nå har Real Madrid ti poengs forsprang på Barcelona. Foto: Andres Kudacki, AP/Scanpix Vis mer