- Ronaldo har aldri vært noen komplett spiller

Drillo er ikke portugiserens største fan.

FIKK PASSET PÅSKREVET AV DRILLO: - Ronaldo er ikke en spiller etter mitt hjerte, fastslo Drillo overfor Dagbladet i 2006. I dag modererte han seg noe, men står fast ved at portugiseren mangler noen egenskaper for å være komplett. Foto: AP Photo/Armando Franca/Files
FIKK PASSET PÅSKREVET AV DRILLO: - Ronaldo er ikke en spiller etter mitt hjerte, fastslo Drillo overfor Dagbladet i 2006. I dag modererte han seg noe, men står fast ved at portugiseren mangler noen egenskaper for å være komplett. Foto: AP Photo/Armando Franca/FilesVis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen har aldri vært plaget av overdreven respekt for store stjerner, spesielt ikke de med tendenser til primadonnanykker.

Én som definitivt passer til den beskrivelsen er Cristiano Ronaldo, som kommer til Ullevaal og EM-kvalik om drøye to uker.

For fire år siden snakket Drillo med Dagbladet om portugiseren, i kjølvannet av VM-sluttspillet der han blant annet førte Portugal til semifinale og blunket lurt mot benken da Wayne Rooney fikk rødt kort.

Den gangen framsto ikke Olsen akkurat som Ronaldos største fan.

- Han er en spiller som har en veldig begrenset spisskompetanse. Han er ikke en spiller etter mitt hjerte. Ronaldo er for dårlig taktisk, og en vanskelig spiller å forholde seg til. Men det han er god på, er han til gjengjeld veldig god på. Han kan gjøre blendende ting, på grensa til ren kunst, sa Drillo.

Modererer seg
Spørsmålet er om han har endret oppfatning i dag. Da Dagbladet leste opp det fire år gamle sitatet for landslagssjefen etter dagens landslagsuttak til kampene mot Island (3. september) og Portugal (7. september), lurte han først på om gjengivelsen kunne være korrekt.

- På den ene siden sa jeg at han har spisskompetanse, men på en annen side sa jeg at han ikke hadde spisskompetanse? undrer Drillo.

Før han selv finner forklaringen:

SLEIT I VM: Cristiano Ronaldo gjorde slutt på to års måltørke på landslaget med denne merkverdige scoringen mot Nord-Korea. Men portugiseren leverte ikke noe stort mesterskap. Foto:   AFP PHOTO / JEWEL SAMAD
SLEIT I VM: Cristiano Ronaldo gjorde slutt på to års måltørke på landslaget med denne merkverdige scoringen mot Nord-Korea. Men portugiseren leverte ikke noe stort mesterskap. Foto: AFP PHOTO / JEWEL SAMAD Vis mer

- Begrenset spisskompetanse ja, det er kanskje det jeg mente - at det han har spisskompetanse på er ganske lite. Men han utviklet seg veldig positivt rent taktisk i Manchester United, selv om han heller ikke da imponerte ofte på det området. Men han har mer spisskompetanse enn dribleferdigheter og skudd - han har stor fart og er god i lufta også. Noen komplett spiller har han likevel aldri vært, om du spør meg, sier Drillo til Dagbladet.

- Står du fortsatt ved at han har begrenset spisskompetanse?

- Det skjønner jeg ikke riktig. Men han har taktiske begrensninger hele veien, selv om han som sagt har hatt en positiv utvikling der.

Frykter skuddkraften
Ronaldo kommer rett fra et skuffende VM-sluttspill i Sør-Afrika, der han huskes bedre for spyttklysen mot TV-kameraet enn for prestasjonene på banen. Den merkelige scoringen mot Nord-Korea, som gjorde slutt på to års måltørke på landslaget, var eneste nettkjenning for mannen som har banket inn mål på bestilling for klubblagene sine de siste fire årene.

I Sør-Afrika virket det tidvis som om Ronaldo ønsket å gjøre alt på egenhånd, og skuddene satt enda mer løst enn vanlig.

Selv om siktet som oftest var feilinnstilt da har Drillo stor respekt for 24-åringens skuddkraft.

- Det er veldig viktig for oss å ikke slippe ham til med høyrebeinet. Han kan score fra 30 meter. Jeg så ham mot Elfenbenskysten, og da var han ganske dårlig og sur. Likevel hadde han et skudd i stanga fra 30 meter, sier Drillo.

Dropper Eidur-prat
Før Portugal-kampen venter imidlertid Island på Reykjavik. I fjor høst måtte Norge vinne, men var heldige som rasket med seg 11 og ett poeng.

På forhånd hadde Drillo uttalt at han håpet Eidur Gudjohnson spilte fra start, fordi han fikk lite spilletid i Barcelona.

OBS PÅ RONALDOS SKUDDSTYRKE: Drillo sier Norge for all del må hindre Ronaldo i å bruke høyreslegga fra 30 meter og innover. 

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
OBS PÅ RONALDOS SKUDDSTYRKE: Drillo sier Norge for all del må hindre Ronaldo i å bruke høyreslegga fra 30 meter og innover. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

Drillo fikk ønsket sitt oppfylt - men islendingen svarte med å være banens beste spiller.

- Håper du Eidur spiller denne gangen også?

- Slike ting bruker jeg utrolig lite krefter på, jeg ofrer det ikke en tanke.

- Men tradisjonelt har du vært glad i at store stjerner med enda større egoer spiller?

- Generelt hender det vel, men akkurat nå konsentrerer vi oss bare om oss selv og Island. De har et bra U21-lag, så det kan hende vi møter en del nytt og ungt, sier Drillo.