Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League: Real Madrid-Atletico Madrid

Ronaldo har flyttet lista for hva som er mulig til et nivå ingen trodde var mulig

Atletico Madrid har holdt humøret oppe med det faktum at det er marginer som har skilt dem fra Real Madrid de tre siste årene. Da de skulle saldere kontoen ble de rundjult og ydmyket av Cristiano Ronaldo.

SUPERSTJERNA: Cristiano Ronaldo scoret hat trick mot Atletico Madrid i Champions League-semifinalen. Foto: Lucas Vazquez  Reuters / Susana Vera Livepic
SUPERSTJERNA: Cristiano Ronaldo scoret hat trick mot Atletico Madrid i Champions League-semifinalen. Foto: Lucas Vazquez Reuters / Susana Vera Livepic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Real Madrid-Atletico Madrid 3-0 (1-0)

DE TRE SISTE årene har det vært marginer basert på Real Madrids iboende trygghet om at de vil komme ut på topp som har plassert dem over naboene Atletico i to finaler og en kvartfinale i Champions League. I de første 90 minuttene av denne semifinalen - der Ronaldo gikk fra ett hundre til ett hundre og tre CL-scoringer - var det tilnærmet total dominans som skaffet dem bufferen på tre mål før returen på Vicente Calderon onsdag 10. mai.

CRISTIANO RONALDO HADDE bare scoret to mål på åtte kamper i Champions League da Real Madrid møtte Bayern Munchen i kvartfinalen. Etter denne første av to kamper mot Atletico er totalen plutselig oppe i ti - fem mot tyskerne og tre mot naboen. Halvveis. Så kan vi ikke snart være enige om at det ikke er krise, måltørke eller noe annet som er negativt ladet når CR7 en sjelden gang tar en liten pause fra sin målscoring.

Han er der når Real Madrid trenger ham.

Enten det er i kvartfinaler, semifinaler eller finaler.

SE MÅLENE HER: Se Cristiano Ronaldos hat trick her. Video: Viasat

RISIKOEN ER HØY, backene enda høyere og ferdighetene ekstreme være seg teknikk, pasningssikkerhet, balltempo og fart. For ikke å snakke om selvtillitten. Den er i nabolaget til arrogant. Men det kler et Real Madrid i jakten på å bli det første laget som forsvarer tittelen i Champions League.

Det er noe med lag som så til de grader prioriterer og favoriserer egen spillstyrke.

NOEN GANGER TROR du nesten ikke det du ser hva risiko angår når Real Madrid skal løse sine problemer i ege sektor. Som da høyrebacken Carvajal ikke alt for langt unna eget cornerflagg, tilsynelatende blokkert og låst av med hele Atletico Madrid i press på Reals halvdel, valgte å crosse venstrebacken Marcel ute til venstre på egen 16-meter. Ethvert annet fotballag under beileiring av Diego Simeones agressive Atletico hadde selvfølgelig hatt den lange befriende ballen som en overordenet problemløser i slike situasjoner, men ikke Real Madrid.

For dem er det nærmest en selvfølge å spille av press.

Uansett vanskelighetsgrad og situasjon.

Som om statusen som verdens beste fotballag er avhengig av det.

DA BARCELONA VAR på sitt beste og gjorde ballbesittelsen til "the new black" var vi stumme av beundring i måten laget slet ut og brøt ned sine motstandere på. Nå er det Real Madrids høye backer, Carvajal og Marcelo, som er "the talk of the town", pluss Ronaldo da, selvfølgelig, målmaskinen. For de er ikke bare litt høye eller høye når det passer og situasjonen(e) gjør det mulig de to sidespillerne til Real Madrid.

De er høye hele tida.

AKKURAT NÅ HAR Real Madrid verdens beste høyreback i Carvajal, verdens desidert beste venstreback i Marcelo og gjennom det et backpar verden aldri har sett maken til. Det gir Zinedine Zidanes mannskap ekstrem bredde i det offensive spillet. Samtidig forsterker det en offensiv verden knapt har sett maken til. Der Ronaldo bruker de store anledningene til å flytte lista for hva som er mulig i Champions League til et nivå uten grenser.

Da han passerte 80 scoringer skrev jeg at han kommer til å score 120 CL-mål før han gir seg.

Nå ser jeg det var et beskjedent estimat.