- Ronaldo har fortalt gamle lagkamerater at han vil «hjem» til United

Til sommeren, ifølge The Sun.

BLIR DE GJENFORENT? Cristiano Ronaldo og Alex Ferguson har snakket varmt om hverandre siden de skilte lag i 2009. Foto: STEVEN GOVERNO, AP / NTB SCANPIX
BLIR DE GJENFORENT? Cristiano Ronaldo og Alex Ferguson har snakket varmt om hverandre siden de skilte lag i 2009. Foto: STEVEN GOVERNO, AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet): Cristiano Ronaldos overgang fra Manchester United til Real Madrid sommeren 2009 var resultatet av en langvarig overgangssaga. 

Med mindre noen kjapt går ut og avfeier det hele, kan vi stå foran en lang periode med skriverier om en retur for portugiseren.

Engelske The Sun skriver i dag at 27-åringen har fortalt både kamerater og tidligere United-lagkompiser at han ønsker å «komme hjem» til Manchester til sommeren.

Nå skal man alltid ta opplysninger fra anonyme kilder i engelske tabloider med en god klype salt, men erfaringen tilsier også at det som regel finnes en kjerne av sannhet i den type saker.

Gjensidig beundring Koblingen er heller ikke helt ny, men spekulasjonene har allerede skutt fart tidligere denne uka etter at Real Madrid og Manchester United ble trukket mot hverandre i åttedelsfinalen i Champions League.

Cristiano Ronaldo snakket om savnet etter gamleklubben, mens Alex Ferguson understreket at han ikke følte det var illojalt av Ronaldo da han ønsket seg til Real Madrid for noen år siden.

- Han kom hit i en alder av 17 og utviklet seg til å bli en flott fotballspiller her. Vi er stolt over rollen vi har spilt i karrieren hans. Han dro med vår velsignelse. Slik jeg ser det, var vi heldige som fikk ha ham i seks år, sier skotten.

Uro i Madrid Ronaldo har vært en sportslig suksess i Real Madrid, og har et scoringssnitt på omtrent ett mål per kamp for den spanske storklubben. Samtidig har det gått flere rykter om at han har vært på kollisjonskurs med Real Madrids andre store stjerne - trener Jose Mourinho - fra tid til annen.

I april uttalte Ronaldo seg på en måte som ble tolket som i beste fall en indirekte kritikk av Mourinhos fotballfilosofi.

- Om jeg liker å spille for et defensivt lag som Madrid? Nei, men jeg må tilpasse meg til hva treneren ønsker, ble han sitert på etter et tap mot rivalen Barcelona.

I september lot Ronaldo være å feire sine mål nummer 149 og 150 i Real Madrid-trøya, og forklarte at det var fordi han var trist - og at det var av «profesjonelle» og ikke personlige årsaker.

Dagen etter rapporterte spanske medier at Ronaldo hadde fortalt klubben at han ønsket seg bort.

Fantasipris Ifølge The Sun er han klar over at det kan bli vanskelig å komme seg bort fra Real Madrid med det første av rent økonomiske årsaker. Han har to og et halvt år igjen av kontrakten med klubben, og utkjøpsklausulen i kontrakten er av det smått absurde slaget: En milliard euro - 7,4 milliarder kroner etter dagens kurs.

Også Alex Ferguson sa denne uka at han ikke har noen tro på at det er mulig å hente Ronaldo tilbake til Old Trafford nå - enda så gjerne han ville.

- Jeg ville elsket det, men det er drømmetenkning. For det første på grunn av hvor mye det ville koste å kjøpe ham fra Real Madrid, og for det andre tror jeg ikke det er noen sjanse for at de ønsker å selge ham uansett. Men du vet aldri. Jeg vet ikke når kontrakten hans går ut. Han kan kanskje ønske å bytte klubb på et tidspunkt i karrieren, og jeg ville ønsket at han ville kommet hit. Men det er langt unna, sier Ferguson ifølge Daily Mirror.

PS: Cristiano Ronaldo har tidligere imøtegått feilaktige påstander om ham i mediene via sin egen Twitter-konto. Som da «tristheten» ble forklart med at han ønsket mer penger. I skrivende stund har han ikke kommentert opplysningene til The Sun, men det kan være verdt å følge med den nærmeste tida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer