Ronaldo har scoret 50 mål på 51 Real-kamper

Målrush utløser ny Messi-krangel.

(Dagbladet): Barcelonas Lionel Messi (23) vinner ofte kåringer om hvem som er verdens beste spiller, ikke bare La Ligas.

I Real Madrid mener de Cristiano Ronaldo er vel så god, og i går noterte portugiseren en imponerende målrekord.

Aldri før har en spiller brukt bare 51 kamper på å score 50 ligamål for klubben.

Ifølge klubbens egen oversikt hadde Ferenc Puskas den forrige bestenoteringen med 54 kamper, mens Alfredo Di Stefano brukte 56 kamper.

En målmaskin som Ronaldo, Brasil-spissen, brukte til sammenlikning 71 matcher før han nådde 50 scoringer.

MÅLMASKIN: Cristiano Ronaldo har scoret 24 på 22 kamper, og 50 på 51. Foto: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU
MÅLMASKIN: Cristiano Ronaldo har scoret 24 på 22 kamper, og 50 på 51. Foto: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

Ronaldo scoret to mål på 26-årsdagen sin i går og står med totalt 24 seriemål på 22 kamper denne sesongen. Men før avspark i 4-1-kampen mot Real Sociedad gikk han tre kamper uten nettkjenning.

Effektivitet og kvalitet - Ingen i Madrid var bekymret for at Ronaldo ikke skulle score, selv om noen ser på det som store nyheter. Veldig få spillere skaper nyheter ved å ikke score. Hans 24 mål viser effektivitet, kvalitet og konkurransevilje. Han er en av verdens beste spillere, sier Real-sportsdirektør Jorge Valdano.

Og legger til at de som klarer å oppleve Ronaldo i spill kan skryte av det resten av livet.

Samtidig er argentinske Valdano - også tidligere Real-angriper - irritert på Atletico Madrid-trener Quique Sanchez Flores.

Flores mente Messi er det «21. århundrets Di Stefano» etter at Messi lørdag briljerte på vei til sitt fjerde hattrick for sesongen. De de tre målene gjør at også Barca-trollmannen har scoret 24 i serien.

- Det er ikke Messi, det er Christiano Ronaldo. Han har til og med den samme trøya. Han er så viktig for klubben, og han skaper historie her, sier direktør Valdano og legger til:

Høykvalitet - Vi ville ikke byttet ut Cristiano Ronaldo med noen. Men vi anerkjenner at både han og Messi er to høykvalitetsspillere som vi er privilegert å ha i La Liga, sier Valdano.

ORIGINALEN: Real Madrid ønsker ikke at Barcelona-spillere skal omtales som den nye Alfredo Di Stefano, Real Madrid-legenden med trøye nummer 7. Foto;: EPA/JUAN M. ESPINOSA
ORIGINALEN: Real Madrid ønsker ikke at Barcelona-spillere skal omtales som den nye Alfredo Di Stefano, Real Madrid-legenden med trøye nummer 7. Foto;: EPA/JUAN M. ESPINOSA Vis mer

Messis kobling til Di Stefano kom fordi Barcelona satte en ny rekord for strake seirer i helgen, hele 16. Den gamle rekorden tilhørte Real Madrid og ble satt i 1960/1961-sesongen - med Di Stefano på laget.

De som liker å se både Ronaldo og Messi på banen samtidig må vente til neste «El Classico» 17. april. Messi har meldt forfall til vennskapskampen mellom Portugal og Argentina i Sveits onsdag.

• La Liga-klipp: Her finner du flere scoringer og høydepunkter

VELGER RONALDO: Real Madrids sportsdirektør Jorge Valdano mener hvittrøyene har den aller beste angriperen. Foto: AP/Victor R. Caivano
VELGER RONALDO: Real Madrids sportsdirektør Jorge Valdano mener hvittrøyene har den aller beste angriperen. Foto: AP/Victor R. Caivano Vis mer