Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronaldo har villet være kaptein lenge

Bolton snakket om frisparket i garderoben.

(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo leverte enda en festforestilling i går kveld.

Med to scoringer mot Bolton skrev han nok et avsnitt i klubbhistorien. Portugiseren har med sine 33 mål passert George Best (32 i 1967-68-sesongen) som den United-spilleren som har scoret flest på en sesong fra en annen posisjon enn spissplass.

Og nå spilte 23-åringen atpåtil med kapteinsbindet på armen for første gang i Manchester United.

- Vi skal ikke gjøre et stort nummer ut av at han var kaptein, men Cristiano har i lang tid vært ute etter den typen ansvar, sier United-manager Alex Ferguson ifølge The Guardian.

- Fantastisk skudd

Skotten hvilte spillere som Rooney, Scholes og Giggs med tanke på søndagens storoppgjør mot Liverpool. Dermed lå det til rette for Ronaldo ved roret - og Ferguson var fornøyd med utfallet.

- Ikke alle ønsker å være kaptein, men han er komfortabel med det. Han ønsker å gjøre jobben, og han bærer ansvaret med stil. Det andre målet var et fantastisk skudd.

Det siste er det lett å være enig med Ferguson i. Frisparket var nok et eksempel på teknikken ekspertene sliter med å forstå, for ikke å snakke om motstanderne.

SCORET TO: Med- og motspillere ligger strødd mens kaptein-debutant Cristiano Ronaldo setter inn 1-0 mot Bolton. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
SCORET TO: Med- og motspillere ligger strødd mens kaptein-debutant Cristiano Ronaldo setter inn 1-0 mot Bolton. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer

For i bortegarderoben på Old Trafford satt Bolton-gjengen og klødde seg i hodet mens de snakket om frisparket, forteller manager Gary Megson ifølge SportingLife.

- Det var en genistrek fra antakelig den beste spilleren i verden i øyeblikket. Etterpå snakket alle i garderoben om hvordan han gjør det. Vi har sett ham gjøre det to ganger nå, og sannheten er bare at vi ikke aner hvordan han gjør det, sier Megson.

Ferguson tyr til aftenbønn

For noen sesonger siden innførte Alex Ferguson begrepet «squeaky bum time» i engelsk dagligtale. Begrepet brukes nå hyppig om en tett og nervepirrende serieavslutning - når det gjelder å «knipe igjen».

United-sjefen venter seg et tittelrace til siste slutt også denne våren, men i stedet for å henvise til mindre edle kroppsdeler, vender han seg nå til høyere makter.

I går snakket han om «we-all-go-to-bed-praying time» - direkte oversatt til norsk: vi-går-alle-til-sengs-og-ber-tid, skriver The Guardian.

- Chelsea har nøkkelen, fordi de spiller både mot oss og Arsenal hjemme, hvor de har vært veldig, veldig sterke. Men vi har en ledelse, og det er viktig. Den er ikke stor, men det er uansett en ledelse. Med åtte kamper igjen er det laget som presterer mest stabilt som vinner, sier han ifølge The Telegraph.

Men mye kan bli avgjort allerede på søndag. Da kommer Liverpool til Old Trafford mens Arsenal spiller mot Chelsea på Stamford Bridge.

image: - Ronaldo har villet være kaptein lenge
image: - Ronaldo har villet være kaptein lenge
UFORSTÅELIG: Dette frisparket var gjenstand for diskusjon i Bolton-garderoben etter kampen. De forstår ikke hvordan Ronaldo gjør det.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media