MATCHVINNER: Cristiano Ronaldo sikret seier for Portugal i Confederations cup. Foto: AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV
MATCHVINNER: Cristiano Ronaldo sikret seier for Portugal i Confederations cup. Foto: AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEVVis mer

Confederations cup

Ronaldo-heading sikret Portugal-seier

Cristiano Ronaldo la turbulensen bak seg og scoret kampens eneste mål da Portugal slo vertslaget Russland 1-0 i FIFAs kontinentcup onsdag.

Superstjernen mistenkes av spanske skattemyndigheter for å ha unndratt over 100 millioner kroner fra beskatning, og saken har ført til at det spekuleres i at han kommer til å forlate Real Madrid.

Ronaldo har ikke villet uttale seg om saken mens han er i Russland for å delta i prøve-VM, og han trosset blant annet påbudet om å møte til pressekonferanse etter at han ble kåret til kampens spiller i åpningskampen.

Onsdag brukte han hodet i dobbelt forstand allerede i kampens 8. minutt. Med smarte bevegelser manøvrerte han seg til helt fri posisjon ved lengste stolpe på et innlegg, og deretter nikket han ballen i mål.

Det var Ronaldos første landslagsmål scoret i Russland. Han håper nok at det blir mange flere i VM-sluttspillet neste år.

Dominerte

Portugal dominerte fullstendig i første omgang, og publikum i Moskva hadde lite å glede seg over.

Igor Akinfejev i hjemmemålet, som spilte sin 100. landskamp, måtte levere flere redninger da Ronaldo og lagkameratene var frampå. Særlig god var redningen på et hodestøt fra Adrien Silva tidlig i annen omgang.

Etter pause spilte Russland seg inn i kampen, men det ble ikke mange gode sjanser av det. Den største muligheten til utligning kom på overtid, men Georgij Dzjikja nikket over.

Nær semifinale

Med seieren tok europamester Portugal et kjempesteg mot semifinale i kontinentcupen. Selv om seieren glapp på overtid i 2-2-kampen mot Mexico i 1. runde, er laget komfortabelt plassert med beskjedne New Zealand som eneste gjenværende motstander.

Russland må prestere mot Mexico i siste runde om det ikke skal bli sportslig fiasko i prøve-VM.

(NTB)