Ronaldo hyller Ødegaard: - Et av verdens største talenter sammen med Neymar

Nordmannen på Ronaldos topp 5-liste.

LAGKOMPISER: Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard er lagkompiser i Real Madrid. Nå blir den norske 16-åringen hyllet av Ronaldo. Foto: NTB Scanpix
LAGKOMPISER: Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard er lagkompiser i Real Madrid. Nå blir den norske 16-åringen hyllet av Ronaldo. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): En gang var Cristiano Ronaldo et av verdens største talenter. I dag er han av mange rangert som verdens beste fotballspiller.

Derfor bør 30-åringen ha gode forutsetninger for å vurdere hvem som i dag er de største talentene. Nå har Ronaldo - i et intervju med BT Sport - laget en topp 5-liste over verdens beste unge spillere.

Daily Mail avslører at Martin Ødegaard er på den svært eksklusive lista. Det er kanskje ikke så oppsiktsvekkende i seg selv, men det er oppsiktsvekkende sett i lys av hvilket selskap den norske 16-åringen er en del av.

HYLLES: Martin Ødegaard er med på Cristiano Ronaldos eksklusive liste over verdens beste unge spillere.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HYLLES: Martin Ødegaard er med på Cristiano Ronaldos eksklusive liste over verdens beste unge spillere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

For de øvrige fire spillerne på Ronaldos liste, kan egentlig ikke kalles talenter, men etablerte verdensstjerner. Dette er Ronaldos stjernespekkede liste over verdens fem største talenter:

• Neymar
• Eden Hazard
• Paul Pogba
• Memphis Depay
• Martin Ødegaard

Verdensstjernene og Ødegaard Barcelona-stjernen Neymar er Brasils desidert beste fotballspiller og er den mange mener er nærmest ferdighetsnivået til Ronaldo og Lionel Messi. Neymar er 23 år gammel, men har allerede 67 landskamper og 46 mål for Brasil.

Chelsea-stjernen Hazard er også regnet som en av verdens aller beste spillere. Etter storspillet for seriemester Chelsea forrige sesong, ble 24-åringen kåret til sesongens beste Premier League-spiller. Belgieren har blitt koblet til Ronaldos Real Madrid.

SKRYTER: Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo legger ikke skjul på at han har enorm tro på Martin Ødegaard. Foto: NTB Scanpix
SKRYTER: Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo legger ikke skjul på at han har enorm tro på Martin Ødegaard. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Juventus-stjernen Paul Pogba (22) er også en spiller av ypperste verdensklasse. Midtbanespilleren startet karrieren i Manchester United og er i dag en nøkkelspiller både for Juventus og for det franske landslaget.

Manchester Uniteds Memphis Depay (21) var en sensasjon i nederlandsk fotball forrige sesong og ble hentet av Louis van Gaal for 25 millioner euro i sommer. Til tross for sin unge alder har Depay allerede 20 landskamper for Nederland.

Martin Ødegaard (16) er den som skiller seg ut på Ronaldos eksklusive liste. For det første er han desidert yngst, fra fem til åtte år yngre enn de øvrige. For det andre har nordmannen - naturlig nok - langt ifra utrettet like mye på fotballbanen som de øvrige.
 
Relasjonen til Ronaldo Foreløpig spiller han for Real Madrids reservelag Castilla, men har allerede fått sju landskamper fått Norge, blitt den yngste spilleren i en EM-kvalifisering og den yngste spilleren som har debutert for Real Madrids første lag noensinne.

Da ble det norske megatalentet byttet inn for nettopp Ronaldo.

Portugiseren har også tidligere uttrykt sin positivitet til nordmannen. I  «Martin Ødegaard»-boka skrevet av den danske journalisten Michael Qureshi, sier Ronaldo følgende:

«Det er verdifullt for ham at han er kommet hit i en så ung alder. En dag kan han bli min avløser. Han har et kjempestort potensiale».