Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cristiano Ronaldo

Ronaldo hylles: - Tidenes største målscorer

«Alle» hyller portugiseren, mens islandsk landslagsspiller håper Lionel Messi ikke svarer på direkten.

HYLLER RONALDO: Portugal og Cristiano Ronaldo berget til slutt 3-3 mot Spania i fotball-VM. Real Madrid-spissen startet dagen med dommen i skattesaken, der han ble dømt for å ha unndratt nærmere 200 millioner kroner i skatt. Men Ronaldo svarte med hattrick mot nettopp landet der han ble dømt. Ekspertene Petter Veland fra Viasat og Frode da Costa L... Vis mer

Det har vært en kontrastfylt dag for Cristiano Ronaldo. Fredag ettermiddag fikk han slengt en dom på to års betinget fengsel og en bot på 175 millioner kroner i fanget. Mot Spania seinere på kvelden svarte han med et hat trick.

Klar for fotball-VM? Vi har samlet noen av VM-historiens største øyeblikk! ⚽

Et innlegg delt av Dagbladet (@dagbladet)

Først sendte han Portugal i ledelsen fra straffemerket. 1-0. Så glapp David de Gea Ronaldos skudd inn i eget nett. 2-1. To minutter før full tid reddet han dagen og ett poeng for hjemlandet med et glitrende frispark. 3-3, og punktum for en fantastisk fotballkamp.

Ronaldo har for vane å pøse inn mål for Real Madrid og landslaget. Nå har han allerede tatt et solid grep om toppscorertittelen i VM.

– Cristiano er verdens beste spiller, og det beviste han igjen i dag. Han gir oss en utrolig trygghet, sa Portugals høyreback Cedric Soares etter kampen, og også i sosiale medier hylles Ronaldo.

Unison hyllest

- Utrolig, slår Gary Lineker fast, og poengterer at dette er Ronaldos 51. hat trick i karrieren. Lineker ble toppscorer i VM i 1986.

Sportsreporter i The Times, Martyn Ziegler, påpeker at Ronaldo nå er tidenes mestscorende europeer på landslagsnivå. Han deler tittelen med Real Madrid-stjerna fra 60-tallet, Ferenc Puskás.

Rio Ferdinand og Gary Neville spilte med Ronaldo i Manchester United. De er stum av beundring:

- Jeg får ikke puste, dette er ulovlig av Ronaldo, skriver Ferdinand.

Også Norges store spisstjerne, Ada Hegerberg, hyller portugiseren:

Tidligere Liverpool-spiller og nåværende fotballekspert, Jamie Carragher, er klar i sin sak:

- Tidenes største målscorer, konkluderer han om Ronaldo.

Tidenes beste-debatten

Hver gang Ronaldo eller Lionel Messi gjør noe utrolig på fotballbanen starter den samme debatten på nytt: Hvem er tidenes beste fotballspiller?

Følelsene og meningene er sterke på begge sider, og Ronaldos mesterlige hat trick kaster nytt liv debatten.

Messi har ennå ikke startet sitt VM, men argentineren trenger ikke å vente lenge for å eventuelt svare på tiltale. Lørdag møter han og landsmennene Island i Russland. Før den kampen har Islands Aron Johannsson er bønn:

Avspark i Argentina - Island er kl. 15.00 norsk tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media