SCORET TRE: Cristiano Ronaldo gjorde tegn til publikum etter den fantastiske hat-tricken tirsdag. Foto: Viasat
SCORET TRE: Cristiano Ronaldo gjorde tegn til publikum etter den fantastiske hat-tricken tirsdag. Foto: ViasatVis mer

Champions League

Ronaldo hylles av Europa. Forklarer sin mystiske feiring

- Jeg vil bare at de ikke skal bue på meg. 

Real Madrid - Atletico Madrid 3-0

Det ble Cristiano Ronaldos kveld på alle måter da Real Madrid slo Atletico Madrid 3-0 i går. Madrids frontmann scoret alle tre målene, og sørget for en ellevill hjemmeaften i Champions League.

AS i Spania
AS i Spania Vis mer

Da han feiret sitt tredje mål, henvendte Ronaldo seg til tilskuerne på Estadio Santiago Bernabéu. Han gjorde blant annet et tegn med to fingre, ristet på hodet og applauderte. Umiddelbart var det ikke lett å skjønne hva superstjerna mente.

Etterpå forklarte han seg til TV-stasjonen Mega, ifølge nettstedet Football Espana.

- Jeg vil bare at de ikke skal bue på meg. Jeg er en spiller som alltid gjør mitt beste, erklærte Ronaldo.

Kravstore

Publikum på Estadio Santiago Bernabéu er - som du skjønner - kravstore. Det minste tegn på svakhet, eller følelse av at spillerne ikke gjør sitt beste, blir møtt med mishagsytringer. Dette har selv Ronaldo fått føle på kroppen, noe som har svidd for den ærekjære superstjerna

The Mirror i England
The Mirror i England Vis mer

I den andre kampen mot Bayern München i kvartfinalen scoret han også tre mål. Da ga han også signal om at han ikke ville bli buet på.

- Det var en komplett kamp fra laget. Det var fenomenalt. Vi er i førersetet, men det er ikke avgjort ennå, advarer Ronaldo før returoppgjøret på Vicente Calderon onsdag.

Dette blir for øvrig den siste internasjonale kampen på Vicente Calderon. Atletico Madrid bygger ny hjemmebane - Wanda Metropolitano - som vil stå klar med en kapasitet på 67.000 tilskuere fra neste sesong.

Hylles

I dagens europeiske papiraviser blir Ronaldo hyllet etter alle kunstens regler. Her brettes festen ut på side etter side.

- Cristiano er mesteren, skriver den spanske storavisa AS på førstesida i dag. Tittelen er illustrert med et bilde av en jublende Ronaldo i tospann med Sergio Ramos.

Ekstra Bladet i Danmark
Ekstra Bladet i Danmark Vis mer

- Ron-Man show, skriver britiske Daily Mirror, med et ordspill på one-man-show.

- Ronaldo, Ronaldo og nok en gang Ronaldo, melder tyske Bild Zeitung.

- Dramatikdödaren. Ronaldo gjorde som han bruker, men det er vanskelig å bli sint på ham for det, skriver svenske Aftonbladet.

- Kongen av Madrid, rapporterer danske Ekstra Bladet.

Gode tall

Gårsdagens festkveld bidrar til en herlig statistikk. Både Lionel Messi og Ronaldo har nå scoret sju hat-tricker hver i Champions League.

Til sammen har han scoret 52 mål i sluttspillet i Champions League. Det er ett mer enn i gruppespillet. For Real Madrid har han nå 400 mål, ifølge klubbens egen statistikk.

«En mann for de store anledninger», er en klisje. Men i Ronaldos tilfelle er det vanskelig å komme utenom denne. En gigant på verdensscenen er også en måte å uttrykke seg på.

Europeiske papiraviser oser i alle fall av fest i dag.

Aftonbladet i Sverige
Aftonbladet i Sverige Vis mer
Bild Zeitung i Tyskland
Bild Zeitung i Tyskland Vis mer