- Ronaldo ingen slave

Real Madrids forsvarsklippe mener han må respektere kontrakten.

(Dagbladet.no:) I rekken av uttalelser som har kommet rundt Ronaldo-sagaen etter Sepp Blatters kontroversielle påstander om slaveri i moderne fotball, er det nå en av Real Madrids egne «Galacticos» som sier sitt.

Fabio Cannvaro tilsvar til FIFA- presidenten er helt sikkert ikke velsignet av Real- president Ramon Calderon.

Burde få gå
Blatter, som ikke er redd for å komme med uttalelser som gir ham plass i nyhetsbildet, var i forrige uke ute og sammenlignet godt betalte, kontraktfestede fotballspillere med slaver.

Kontrakt, eller ikke kontrakt: Ronaldo burde få spille får den klubben hans ønsker, sier sveitseren.

Blatters utsagn har vakt en debatt. Pele mener sammenligningen er grotesk, mens Manchester United påpeker at avtalen, som strekker seg fram til 2012, frivillig ble inngått i samråd med spilleren og hans FIFA-registrerte agent.

Burde bli

Nå er det altså en av Real Madrids egne som sier sitt:

- Slaveri er et stort ord, sier Cannavaro til Skysports.com.

Cannavaro som selv gikk til Real Madrid i 2006 etter at den italienske klubben ble tvunget ned til Serie B på grunn av kampfiksingskandalen i Italia, mener Ronaldo burde forbli på Old Trafford.

- Hvis du signerer en kontrakt må du respektere den. Ronaldo, som støttet Blatters utsagn, er uansett ute til oktober på grunn av en ankelskade, noe som kan lukke lommeboka til kjøpelystne spanjoler.  

RONALDO MÅ BLI: En kontrakt er en kontrakt, mener Fabio Cannavaro. Det spørs om Raul og Real er like begeistret for forsvarklippens uttalelser.
RONALDO MÅ BLI: En kontrakt er en kontrakt, mener Fabio Cannavaro. Det spørs om Raul og Real er like begeistret for forsvarklippens uttalelser. Vis mer
- Ronaldo ingen slave