MED VITEN OG VILJE?: Cristiano Ronaldo kranglet på seg et fult kort på tampen mot Israel. Dermed må han stå over den siste gruppekampen mot Luxembourg, men vil være klar til kvalikkampene Portugal må vinne for å ta seg til VM. Foto: AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG
MED VITEN OG VILJE?: Cristiano Ronaldo kranglet på seg et fult kort på tampen mot Israel. Dermed må han stå over den siste gruppekampen mot Luxembourg, men vil være klar til kvalikkampene Portugal må vinne for å ta seg til VM. Foto: AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONGVis mer

Ronaldo innrømmer langt på vei å ha fått gult kort med vilje

- Omspillkampene er viktigst.

Cristiano Ronaldo må stå over tirsdagens møte med Luxemburg etter det gule kortet fredag. Etterpå nektet han å svare på om han fikk kortet med vilje.

Det var helt mot slutten i fredagens 1-1-kamp mot Israel at Ronaldo fikk gult kort for protester. Resultatet gjør at Portugal nesten helt sikkert må ut i omspill for å komme til VM-sluttspillet neste sommer.

De ligger tre poeng bak Russland i gruppen, og russernes suverene målforskjell gjør at portugiserne må score minst sju ganger mot Luxemburg for å komme likt. De er samtidig avhengig at Aserbajdsjan slår Russland.

Etter kampen ble det spekulert i at Ronaldo fikk det gule kortet med vilje for å være sikker på å få spille de to omspillskampene.

Ronaldo selv satte ikke akkurat en stopper for spekulasjonene.

- Jeg kan ikke snakke om det. FIFA (Det internasjonale fotballforbundet) er veldig oppmerksomme på slike situasjoner. Omspillkampene er viktigst, og jeg vil ikke stå utenfor. Jeg vil spille, sa Ronaldo.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har tidligere suspendert Real Madrid-spillere som har fått gult kort med vilje.

Omspillet til neste års VM spilles mellom de åtte beste toerne fra gruppespillet. Kampene spilles i utgangspunktet 15. og 19. november.

(NTB)