DYREPASSER: Jose Mourinho gir ordrer til Cristiano Ronaldo under kampen mot Real Mallorca på lørdag. Foto: Jaime Reina, AFP/Scanpix
DYREPASSER: Jose Mourinho gir ordrer til Cristiano Ronaldo under kampen mot Real Mallorca på lørdag. Foto: Jaime Reina, AFP/ScanpixVis mer

- Ronaldo jobbet som et dyr

Mourinho forsvarer stjerna mot kritikerne.


• El Clasico i morgen kl. 22: Se kampen på Dagbladet.no

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo har opplevd å bli pepet på av Real Madrids egne fans den siste tida. Nylig reagerte han ved ikke å juble - eller for den saks skyld trekke på smilebåndet - etter å ha scoret i 5-1-seieren mot Granada.

Portugiseren scoret ikke da Real Madrid slo Real Mallorca i helga, men får likevel skryt av sin landsmann og trener Jose Mourinho.

- Han jobbet som et dyr, og gjorde akkurat det laget trengte, sier Mourinho ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Alle er ansvarlige Treneren får dermed både forsvart spilleren sin, og samtidig minnet ham på at han er en del av et lag. Mye av kritikken mot Ronaldo går nettopp på at han setter seg selv foran laget.

- Han trenger ikke å score eller være banens beste hver eneste gang. Jeg fortalte ham at ingen kan klandre ham slik som han jobbet i andre omgang. Når laget vinner er alle ansvarlige, og når de taper er alle ansvarlige for det også. Enkelt, sier Mourinho.

I morgen møtes Real Madrid og Barcelona til første kamp i kvartfinalen i spanske Copa del Rey. Det blir det åttende El Clasico etter at Mourinho overtok ledelsen av hovedstadsklubben.

Den eneste Real Madrid-seieren kom i cupfinalen i fjor, da nettopp Ronaldo ble matchvinner.

Ligaen viktigst Så langt denne sesongen har de helhvite fått fem poengs ledelse til sine katalanske rivaler på tabelltoppen. Mourinho, som er kjent for  sterke andresesonger i klubbene sine, mener serien er viktigere enn cupen i vår.

- Vi prioriterer ligaen. Men i morgen er det også en stor kamp, og du ønsker å gjøre det best mulig og bruke alle spillerne dersom de er tilgjengelige, sier han.