Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cristiano Ronaldo:

- Ronaldo kan bli en fantastisk midtspiss

Gary Neville er ikke i tvil.

I 100: Real Madrids superstjerne Cristiano Ronaldo rundet 100 mål i mesterligaen med hattricket mot Bayern München. Foto: Daniel Ochoa de Olza, AP / NTB scanpix<div><br></div>
I 100: Real Madrids superstjerne Cristiano Ronaldo rundet 100 mål i mesterligaen med hattricket mot Bayern München. Foto: Daniel Ochoa de Olza, AP / NTB scanpix

Vis mer

Cristiano Ronaldo kan holde det gående til han har passert 40 år, tror hans tidligere lagkamerat Gary Neville. Han ser for seg storstjernen utvikle seg til å bli en fenomenal midtspiss.

Ronaldo sto bak fem av Real Madrids seks scoringer da Bayern München ble slått 6–3 sammenlagt over to kvartfinalekamper i mesterligaen. Med det ble han også tidenes første spiller til å score 100 mål i den gjeveste europacupen.

Neville mener portugiseren er på god vei mot å bli en midtspiss som kan oppnå «utrolige ting».

– Jeg tenkte på det her om dagen: Hvor lenge kan han holde på? Jeg lurer på om han kan spille til han er over 40. Trolig bygger han nå en lang karriere som midtspiss, der han ikke trenger å løpe 11–12 kilometer hver kamp, men 8–9. Da kan han fortsette å score to mål og leve av øyeblikkene kamp etter kamp, sier Neville til Sky Sports.

Den tidligere Manchester United-kapteinen spilte sammen med Ronaldo mellom 2003 og 2009. Han tror 32-åringen kommer til å holde karrieren gående lenger enn Lionel Messi.

– Han vil tenke på tallene til Pele, de elleville tallene du tror ingen kan oppnå. Jeg tenker på antall kamper og antall mål. Det er dit han er på vei. Han vil oppnå utrolige ting, sier Neville og fortsetter:

– Vi har sett spillere omskolere seg til en ny posisjon. Ryan Giggs gikk fra å være en kantspiller til å bli en mer sentral midtbanespiller. Nå ser vi Cristiano som midtspiss. Han vet at han ikke lenger kan løpe opp og ned banen hele tiden.

Ronaldo har scoret hele 85 av sine 101 mesterligamål for Real Madrid siden overgangen fra Manchester United i 2009.

(NTB)