Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo kan få sin revansje

Nominert til VMs beste unge spiller. Se kandidatene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo er en fantastisk fotballspiller, men de lysende ferdighetene har i stor grad blitt overskygget av usportslige episoder i dette mesterskapet.

I går kveld var han blant Portugals beste da Frankrike ble for sterke, gikk gråtende av banen, uten at så mange sympatiserte med ham av den grunn.

Nå kan VMs mest utskjelte spiller få sin oppreisning.

Matthäus liker Messi

Ronaldo er nominert til prisen for VMs beste unge spiller, sammen med fem andre. De fem er Lionel Messi fra Argentina, Luis Valencia fra Ecuador, Tranquillo Barnetta fra Sveits, Cesc Fabregas fra Spania og Lukas Podolski fra Tyskland.

Tidligere Tyskland-kaptein Lothar Matthäus trekker fram tre av kanidatene som sine personlige favoritter.

- Jeg tror Cristiano Ronaldo og Lukas Podolski må være favoritter for måten de bidro til å få laget sitt til semifinalen. Messi var trolig den beste spilleren, men dessverre fikk vi ikke se nok av ham, sier Matthäus ifølge AP.

Mange kriterier

ISKALD: Cristiano Ronaldo viste sterk psyke da han ba om å få ta den siste straffen mot England. Den satte han behersket opp i nettaket. Nå kan han bli kåret til mesterskapets beste unge spiller. Foto: EPA
ISKALD: Cristiano Ronaldo viste sterk psyke da han ba om å få ta den siste straffen mot England. Den satte han behersket opp i nettaket. Nå kan han bli kåret til mesterskapets beste unge spiller. Foto: EPA Vis mer

Ronaldo, Messi og Valencia ble nominert via stemmegivning på FIFAs hjemmeside, mens en egen FIFA-komite plukket ut de tre siste kandidatene.

Kriteriene for å få prisen at spilleren må være født 1. januar 1985 eller senere, i tillegg til å ha «stil, karisma, fair play og god innstilling, samt framragende tekniske ferdigheter.»

Vinneren vil bli offentliggjort på fredag.

• Din mening: Hvem har vært VMs beste unge spiller?

<B>KOMET:</B> Lionel Messi satt en del på benken, men rakk å vise hvilket gnistrende talent han er selv om Argentina røk ut i kvartfinalen. Julio Cruz gratulerer på sin spesielle måte.