Ronaldo kan gi England revansj

Mot sine egne landsmenn.

• Følg Champions League direkte på live.dagbladet.no fra 20.45

(Dagbladet.no): Hevnlysten ligger tjukt utapå engelske fotballsupportere i kveld. Både Arsenal og Manchester United spiller skjebnekamper i Champions League mot portugisiske lag.

Og om du har glemt det: Både i EM 2004 og VM 2006 ble England slått ut på straffer av nettopp Portugal. Og det var Benfica som til slutt fikk sende United ut av Champions League-gruppa i fjor.

Paradoksalt nok er det en portugiser som kan være nøkkelen til engelsk revansj i kveld. Cristiano Ronaldo satte det avgjørende straffesparket i Tyskland i sommer, og har også fått massiv kritikk for sin rolle da Wayne Rooney ble utvist.

Håper på vinnermålet

I kveld kan han «gjøre opp for seg» ved å sende Benfica ut av mesterligaen iført den røde United-trøya. Men så langt i høst har verken han eller Rooney scoret i Champions League.

- Vi har ikke scoret selv, men andre lagkamerater har ordnet det, og det viktige er at laget vinner. Selsvagt ville jeg elsket å score, spesielt om det var vinnermålet, sa Ronaldo i går.

Han kommer neppe til å vise noen nåde mot Benfica - det er tross alt erkerivalene til gamleklubben hans, Sporting Lisboa.

RONALDOS REVANSJ: Cristiano Ronaldo kan hevne Uniteds tap for Benfica for 364 dager siden. Samtidig kan han «gjøre opp for seg» etter at han senket England i VM i sommer. Foto: AP/Scanpix
RONALDOS REVANSJ: Cristiano Ronaldo kan hevne Uniteds tap for Benfica for 364 dager siden. Samtidig kan han «gjøre opp for seg» etter at han senket England i VM i sommer. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Benfica er oppmerksomme på trusselen fra landsmannen, men vil ikke legge opp spillet i forhold til driblevingen hos United.

- Vi vet at Cristiano kan endre en kamp på egenhånd fordi han er så vanskelig å spille mot. Vi vil ikke gi ham spesialbehandling, men vi trenger å holde ballen unna ham og forsvare oss godt når han har den, sier Benfica-terner Fernando Santos ifølge Manchester Evening News.

Benfica må vinne

Benfica må uansett konsentrere seg om mer enn å stoppe Ronaldo. De trenger full pott på Old Trafford i kveld for å gjenta fjorårets bedrift og sende ut United.

Santos vet at det krever enda mer av mannskapet hans enn det de leverte til tross for seier i lokaloppgjøret mot nettopp Sporting rett før helga.

- Hvis vi skal slå dem, må vi spille bedre enn vi gjorde på fredag hva gjelder konsentrasjon, vilje og organisering, sier Santos.

Arsenal videre med uavgjort

Utgangspunktet er litt annerledes for Arsenal, som spiller borte mot Porto i kveld. Begge lagene går videre med uavgjort, selv om CSKA Moskva da kan ta dem igjen på poeng om de slår Hamburg i kveld.

Ronaldo kan gi England revansj

Alle tre lag vil da ha 11 poeng, men CSKA ryker i så fall på innbydes oppgjør de tre lagene imellom.

Arsene Wenger varsler likevel - på typisk managervis - at laget går for seier. Samtidig vil han ikke ta sjanser for å vinne kampen.

- Det er umulig å forutsi en 0-0-kamp. Vi vil gå ut for å vinne kampen. Men hvis det er uavgjort ti minutter før slutt, vil vi ikke bombardere dem og sende alle mann inn i feltet, sier han ifølge PA.

• Din mening: Hvem ryker ut i kveld?

INGEN SJANSER: Arsene Wenger går selvsagt for seier, men innrømmer at han ikke sjanser alt. Både Porto og Arsenal går videre om de spiller uavgjort i kveld.