Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fifa-kåring:

Ronaldo kåret til Årets spiller: Kom med Barcelona-stikk og viste fram kjæresten

Vant foran Messi og Griezmann.

VERDENS BESTE: Real Madrids og Portugals Cristiano Ronaldo ble kåret til Årets spiller i verden i kveld. Her er han med kjæresten Georgina Rodriguez og sønnen Cristiano Ronaldo Jr. Foto: AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER
VERDENS BESTE: Real Madrids og Portugals Cristiano Ronaldo ble kåret til Årets spiller i verden i kveld. Her er han med kjæresten Georgina Rodriguez og sønnen Cristiano Ronaldo Jr. Foto: AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER Vis mer

(Dagbladet): Real Madrid-spiller Cristiano Ronaldo (31) fra Portugal ble kåret til Årets spiller i verden under en Fifa-galla i Zürich i kveld.

- 2016, wow. Jeg vil takke lagkameratene mine. Jeg var med å vinne det jeg kunne. Jeg vil takke alle som har stemt på meg. Priser taler for seg. Jeg er lei meg for at ingen fra Barcelona er her med oss, men det er forståelig, sier Ronaldo fra scenen.

Og kanskje var det et lite stikk til La Liga-rivalene fra Barcelona som alle valgte å bli hjemme til kampforberedelser framfor Fifa-galla.

Ronaldo var nominert sammen med Lionel Messi (Barcelona) og Antoine Griezmann (Atletico Madrid).

Real Madrid-spilleren hadde et fantastisk 2016 som endte med Champions League-triumf, EM-gull med Portugal og til slutt seier i VM for klubblag.

Portugal-stjernen kom til kveldens galla med den nye kjæresten Georgina Rodriguez og sønnen Cristiano Ronaldo Jr.

To priser

I september gikk FIFA og France Football hver sin vei etter å ha samarbeidet om prisen som har kåret verdens beste fotballspiller siden 2010.

Prisen er i stedet delt i to, FIFAs egen kåring av årets spiller og France Footballs Ballon d'Or.

Nå har Ronaldo vunnet begge - etter at han vant Gullballen-kåring i desember.

Det er landslagskapteiner, landslagstrenere og utvalgte journalister som har stemt fram Ronaldo som årets spiller. En nettavstemning blant fotballfansen har også vært tellende.

Norges tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo hadde Ronaldo på førsteplass da han avga sin stemme i fjor høst. Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred gikk derimot for Lionel Messi, ifølge NTB.

Høgmos rangering: 1) Ronaldo, 2) Messi, 3) Manuel Neuer (Bayern München).

VANT: Carli Lloyd (t.h.) ble kåret til Årets kvinnelige fotballspiller i verden. Hun vant foran Marta og Melanie Behringer. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
VANT: Carli Lloyd (t.h.) ble kåret til Årets kvinnelige fotballspiller i verden. Hun vant foran Marta og Melanie Behringer. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI Vis mer

Skjelbreds rangering: 1) Messi, 2) Ronaldo, 3) Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain/Manchester United).

Beste kvinne: Carli Lloyd

FIFA kåret også verdens beste kvinnelige fotballspiller. Der var ikke Ada Hegerberg, som vant to priser på den norske Idrettsgallaen lørdag, blant de tre nominerte. Den norske Lyon-spilleren ble derimot kåret til årets fotballspiller i Europa på kvinnesiden av UEFA i august. FIFAs pris sto derimot mellom tyske Melanie Behringer, amerikanske Carli Lloyd og brasilianske Marta.

I Zürich i kveld var det Carli Lloyds navn som ble lest opp og USA-proffen fra Houston Dash ble kåret til Årets kvinnelige spiller i verden.

- Dette var uventet. Jeg hadde ikke stått her uten lagvenninnene mine. Takk, sier Lloyd.

- ALDRI VÆRT SÅ LYKKELIG: EM-finalen var en emosjonell berg- og dalbane for Cristiano Ronaldo. I november dukket en video opp som gir et unikt innblikk fra garderoben rett etter seieren var sikret. Video: Video: Seleções de Portugal / Facebook Vis mer

Andre priser:

Årets herretrener: Claudio Ranieri (Leicester). Nominerte: Zinedine Zidane (Real Madrid), Fernando Santos (Portugal).

- Tusen takk. Det er en ære å være her i salen blant legender. Dette er stort. Jeg føler meg helt «crazy», sier Leicester-manager Claudio Ranieri fra scenen.

Årets kvinnelige trener: Silvia Neid (Tyskland). Nominerte: Jillian Ellis (USA), Pia Sundhage (Sverige).

Fifas årets lag: Neuer, Alves, Pique, Ramos, Marcelo, Modric, Kroos, Iniesta, Messi, Suarez, Ronaldo.

Puskas-prisen for årets mål: Mohd Faiz Subri. Se målet her.

VANT: Barcelona meldte avbud til Fifa-kåring i Zürich samme dag. Her får Ronaldo prisen for årets spiller, og Barcelona-fraværet blir kommentert under takketalen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling