Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo klarte ikke engang å danke ut en skadd Messi i denne kåringa

Verdens 100 beste fotballspillere i året som gikk.

TOPPER FORTSATT: Cristiano Ronaldo har hatt et av sine beste år både i Real Madrid og på landslaget, men The Guardian plasserer fortsatt Messi foran ham når verdens beste fotballspiller i kalenderåret 2013 skal kåres. Foto NTB / Scanpix
TOPPER FORTSATT: Cristiano Ronaldo har hatt et av sine beste år både i Real Madrid og på landslaget, men The Guardian plasserer fortsatt Messi foran ham når verdens beste fotballspiller i kalenderåret 2013 skal kåres. Foto NTB / Scanpix Vis mer

Er du enig eller uenig? Savner du noen på lista? Ta diskusjonen i kommentarfeltet.

(Dagbladet): Hovmesteren har gjort som han pleier med Miss Sophie, julen er i ferd med å ringes inn, og tradisjonen tro har britiske The Guardian satt opp sin liste over de 100 beste fotballspillerne i året som har gått.

Ikke overraskende er det få endringer helt i toppen, men likevel er det enkelte aspekter det er verdt å bite seg merke i.

Messi på topp Helt øverst troner, i år som i fjor, Barcelonas argentinske ballmagiker Lionel Messi. Mange tror at Cristiano Ronaldo omsider vil ta tilbake Ballon d'Or på nyåret, men på The Guardians liste troner 26-åringen fremdeles øverst tross skadeplager i høst.

Portugiseren inntar derimot andreplassen som han så ofte har gjort de siste årene. Ronaldo har hatt et meget godt år selv om trofeene har uteblitt.

Han passerte 200 mål for Real Madrid, og sendte nærmest egenhendig Portugal til VM i Brasil på bekostning av Sverige etter «super-duellen» med Zlatan Ibrahimovic.

Svensken, som i fjor lå på femteplass, har klatret opp på pallen i år. Zlatan har fortsatt å score jevnt og trutt for Paris Saint Germain i Frankrike, men ble likevel vraket i Ballon d'Or-kåringen til fordel for Franck Ribery.

Ribery må derimot finne seg i en fjerdeplass på avisens liste.

Opp- og nedturer De store klatrerne på listen i forhold til i fjor, er først og fremst Robert Lewnadowski (fra 70. til 18.-plass) og Arjen Robben (fra 66. til 14.-plass). Andre klatrere er Tottenhams Paulinho, Milans Mario Balotelli, Real Madrids Gareth Bale, Juventus' Arturo Vidal, Chelseas David Luiz og Bayerns Mario Mandzukic.

Det er også en rekke nykommere på lista, deriblant Francesco Totti som har fått en ny vår i Roma denne sesongen. Det har belønnet seg med en 34.-plass.

Ellers er Diego Costa, Thibaut Courtois, Ilkay Gündogan, David Alaba, Alex Witsel, Guiseppe Rossi og Jan Vertonghen navn det er verdt å merke seg.

Men der det finnes klatrere, er det også de som har falt noen plasser. Både Iker Casillas (12.-plass i fjor), Willian (26.-plass i fjor) og Ashley Cole (30.-plass i fjor) har falt helt ut av lista.

Zlatan eneste skandinav Fjorårets trippelmestere Bayern Munchen har flest spillere på listen med hele tolv spillere, mens Barcelona følger hakk i hæl med elleve.

For engelskmennene er listen derimot nedtrykkende lesning. Luis Suarez er den første Premier League-spilleren på niendeplass, mens Wayne Rooney er den beste av to engelskmenn på en 28. plass. Den andre er Frank Lampard på 88.

Faktisk kommer lille Wales bedre ut av det enn naboen i øst med Gareth Bale på 7.-plass og Aaron Ramsey på 49.

Ikke overraskende florerer det heller ikke av skandinaver på listen. Faktisk er Zlatan den eneste fra det fagre nord som får plass. I fjor snek Christian Eriksen seg inn på en 74.-plass.

Juryen som har kompilert listen for The Guardian er Alessandro Nesta, Hope Powell, Kasey Keller, Daniel Taylor, Marcus Christenson, Barney Ronay, Sid Lowe, Paolo Bandini, Raphael Honigstein, Fernando Duarte, John Duerden, Jonathan Wilson, Michael Cox, Amy Lawrence og Paul Doyle.

Er du enig eller uenig? Savner du noen på lista? Ta diskusjonen i kommentarfeltet.