Ronaldo knyttes til Newcastle

Kan gjenforenes med Owen.

(Dagbladet.no): Tidenes mestscorende spiller i VM-sluttspill, brasilianske Ronaldo, kan saktens ha godt av å flytte litt på seg om han vil ha fart på karrieren og beina igjen.

I dag melder News of the World at Newcastle United å friste brasilianeren nordover.

Interessen skal ha blitt vekket etter at Real-bråkmakeren Antonio Cassano nektet en overgang til St. James\' Park.

USA-aktuell

De siste dagene har det vært snakket mest om at Ronaldo er aktuell for å følge etter David Beckham til amerikanske dollar i MLS.

News of the World tror imidlertid at Ronaldos ønske om å spille i enda et VM-sluttspill kan få ham til å flytte til England i stedet. En overgang til amerikansk fotball vil trolig bety slutten for landslagskarrieren.

Et annet argument for at Newcastle kan lykkes i å hente Ronaldo, er at de har hans gamle Real-kompis Michael Owen i stallen allerede. Owen er for tida langtidsskadd.

Dyr i drift 

TIL NORDØST-ENGLAND, SIER DU? Ronaldo kan få et overgangstilbud å tygge på fra Newcastle. Foto: Reuters/Scanpix
TIL NORDØST-ENGLAND, SIER DU? Ronaldo kan få et overgangstilbud å tygge på fra Newcastle. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Newcastle kan slippe å vrenge klubbkasse helt for å få råd til overgangssummen. Sørsmålet er snarere om de har råd til å lønne ham.

Ifølge avisa kan Real være villig til å selge Ronaldo for drøye 60 millioner kroner for å slippe å betale ukelønna hans på 1,1 millioner i de tre gjenstående årene av kontraktstida.

Real-president Ramon Calderon sier klubben vil vurdere bud på Ronaldo dersom spilleren selv ønsker å reise.

Har ønsket seg til England

Ronaldo har flere ganger skrytt av engelsk fotball, og sagt han kan tenke seg å spille der en gang i løpet av karrieren. For eksempel foran VM-kvartfinalen mellom Brasil og England i 2002.

Siden den gang har Ronaldos form ikke tilsagt at han er aktuell for de engelske topplagene. Og om han vil spille i Premier League i det hele tatt, er det kanskje på tide å slå til?

• Din mening: Vil Ronaldo styrke Newcastle-angrepet?

GJENFORENING? Michael Owen og Ronaldo spilte sammen i Real.