Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo-kollaps skyldes dataspill

Ronaldo kollapset fordi han hadde sittet alt for mye foran dataskjermen, skriver det franske magasinet Paris Match.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spekulasjonene har vært mange etter VM-finalen: Ronaldo ble dopet. Nike tvang Ronaldo til å spille.. Og nå kommer altså enda en ny teori på hva som egentlig skjedde med 21-åringen:

Superstjernen er i følge det franske magasinet datagal. I flere måneder - døgnet rundt - spilte 21-åringen dataspill og surfet på nettet.

- Han led av det som ingen leger kan påvise, nemlig ensomhet, sier en person som står Ronaldo nær.

Stresset hjernen

De mange timene foran dataskjermen førte til at han kom i kontakt med et flimrende lysfenomen som stresset hjernen sånn at Ronaldo fikk et epileptisk anfall.

Ifølge Paris Match og Nettavisen, skjedde følgende på den omtalte VM-finale-dagen hvor Ronaldo ble dårlig:

Roberto Carlos og Ronaldo er på hotellrommet sitt. Rundt klokka 15.00 setter Ronaldo seg foran dataskjermen.
- Jeg så Ronaldina gjøre en rar grimase. Da trodde jeg at han tullet, men så begynte han å sikle, skjelve og riste, sier Carlos til Paris Match.

Bevisstløs

Lege Lidio Toledo kommer raskt til rommet og sørger for at Ronaldo får frie luftveier. Han kontrollerer deretter puls og reflekser.

Ronaldo er bevisstløs en kort periode, og når han våkner, klager han over at han har vondt i kroppen. Deretter sover han i halvannen time.

Rundt klokka fem - fem timer før kampstart - blir brasilianeren så ført til en spesialklinikk for neurologiske undersøkelser. Etter grundige undersøkelser får han så klarsignal til å spille VM-finalen mot Frankrike. Hvor laget ble ydmyket 3-0.

(Dagbladet :på nettet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!