- Ronaldo kommer til å ende som midtstopper

Sir Alex etterlyser balanse i Real Madrid.

ENDELIG NETTKJENNING: Etter tre kamper fikk Cristiano Ronaldo sitt første mål som Real Madrid-spiller i går. Hans gamle sjef Alex Ferguson tviler imidlertid på om Real Madrid vil klare å utnytte sine milliardkjøp neste sesong.
 Foto: SCANPIX/AFP/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
ENDELIG NETTKJENNING: Etter tre kamper fikk Cristiano Ronaldo sitt første mål som Real Madrid-spiller i går. Hans gamle sjef Alex Ferguson tviler imidlertid på om Real Madrid vil klare å utnytte sine milliardkjøp neste sesong. Foto: SCANPIX/AFP/ PIERRE-PHILIPPE MARCOUVis mer

(Dagbladet.no): Manchester United-manager Alex Ferguson setter spørsmålstegn ved om Real Madrid vil klare å omsette sin fantastiske spillerstall i fantastiske resultater neste sesong.

Skotten har selv sett sin høyest verdsatte mann forsvinne til den spanske storklubben, men han mener Real-manager Manuel Pellegrino har en stor utfordring foran seg når han skal sette sammen en balansert førsteellever.

- Jeg vet ikke hvordan han planlegger å ta ut laget, for det mangler balanse. Jeg sa til Ronaldo før han fløy over at han kommer til å ende som midtstopper, for jeg tror ikke de har noen, sier en spøkefull Ferguson ifølge Guardian.

Barcelona er annerledes
United-manageren sammenlikner Reals sesongoppbygging med Sunderlands anno 1958, en gammel anekdote om et lag som brukte store penger, og endte med nedrykk.

- Sunderland brukte så mye penger at de ble kjent som «The Bank of England Club». De vant ingenting, og til slutt rykket de ned, sier Ferguson.

- Jeg sier ikke at Real Madrid kommer til å rykke ned, men de vil fortsatt ha store problemer med balansen i laget, sier han.

I stedet ser Ferguson til Barcelona for et godt eksempel på hvordan man bygger et lag.

- Barcelona er annerledes, for de har bygget stallen ordentlig, og hentet inn en spiller eller to hver sesong. De har en fantastisk midtbane, og vil igjen være en trussel for alle som tar del i Champions League, sier skotten.

Tror United vil klare seg uten Ronaldo
Cristiano Ronaldo scoret sitt første mål for sin nye klubb da han satte et straffespark mot Liga de Quito i går kveld. Karim Benzema startet også, mens Milan-innkjøpte Kaká så vidt har begynt treningen med Real Madrid.

I München forbereder Manchester United seg på Audi Cup, blant annet sammen med nettopp AC Milan. Alex Ferguson tror begge klubber er svekket av at stjerner har forlatt dem til fordel for Madrid, men tror samtidig at United er skikket til å klare seg godt.

- Jeg tror det blir vanskelig for Milan og Manchester United å erstatte spillere av Ronaldo og Kakás kaliber. Men det er i vår klubbs natur at vi klarer oss, sier Ferguson.

- Forventningene er fortsatt der, målrettetheten og ambisjonene er fortsatt der. Det vil bli vanskelig, men vi vil klare oss. Ronaldo var fantastisk for Manchester United. Han er den beste spilleren i verden, etter min mening, men det er tøft å holde på utenlandske spillere i lang tid, og vi hadde aldri regnet med å holde på ham i over seks år, sier United-manageren.

I tillegg til Manchester United og Milan, deltar Bayern Munchen og Boca Juniors i firelagsturneringen i München. United åpner mot argentinerne i ettermiddag.

VERDENS BESTE: Ferguson har gjort lite annet enn å hylle Ronaldo etter at Manchester United til slutt måtte gi slipp på verdens dyreste. Foto: SCANPIX/AP Photo/Alessandra Tarantino
VERDENS BESTE: Ferguson har gjort lite annet enn å hylle Ronaldo etter at Manchester United til slutt måtte gi slipp på verdens dyreste. Foto: SCANPIX/AP Photo/Alessandra Tarantino Vis mer