Ronaldo lader opp med rumpefotball

Mens Scolari avfeier Real-spørsmål.

GENEVE (Dagbladet.no): Portugal gjorde i kveld siste finpuss på formen før de EM-åpner mot Tyrkia i Geneve i morgen kveld.

Selvsagt er det en mann som vekker en interesse på et helt annet nivå en lagkameratene. Og Cristiano Ronaldo ser ikke ut til å ha noe i mot det.

For da de første gutta ut på morgendagens matchbane begynte å hæppe med ballen, var det en av seks som sto med ansiktet vendt mot kameralinsene.

For det skal Ronaldo ha - han gjemmer seg i alle fall ikke bort midt i alt overgangsstyret. Selv om han ble skånet fra å delta på kveldens pressekonferanse.

Respektløst

Så mens United-vingen med Real-planer begynte å vise tekniske finesser ute på Stade de Geneve, satt landslagssjef Luiz Felipe Scolari fortsatt og svarte på pressens spørsmål inne under tribuen.

Og selv om det var advart mot at det ikke ville bli svart på, måtte jo noen til slutt spørre. Om det ikke er respektløst av Ronaldo å si at han vil til Real mens han ennå er United-spiller.

- Jeg synes det er respektløst av deg å spørre meg om det, tordnet Portugals brasilianske boss.

Ronaldo lader opp med rumpefotball

- Spar dere

Og proklamerte at Ronaldo ikke kom til å si et ord mer om klubbframtida før etter EM.

- Cristiano vil si dette til dere hver gang dere spør - ikke kast bort spørsmålene deres mer, anbefalte Scolari.

Så i mellomtida kan vel mora, gudfaren og postmannen til Ronaldo få fortsette å spre forvirring etter at gutten sjøl proklamerte at han vil til Real.

Men fra offisielt Portugal-hold svares det bare på de ufarlige spørsmålene. Som hvor god han er.

- Ronaldo er den beste spilleren i verden akkurat nå. Jeg håper han vil spille like godt for oss som han har gjort for United, sier Scolari.

- Kan bli EMs største

Mens den rutinerte lagkameraten Nuno Gomes (31) ble spurt om han trodde Cristiano Ronaldo ville bli spilleren alle kommer til å huske etter EM 2008.

- Jeg håper det. Han har kvalitetene til å bli turneringas store spiller. Men han trenger ikke bevise mer. Gjennom det han har gjort allerede denne sesongen, viser at han er årets store spiller. Han er ennå ung, og kan vise mer i 2010 og 2012.

I første omgang handler det om å vise seg mot Tyrkia i morgen. Og etter de første minuttene av kveldens trening å dømme, går i alle fall ikke oppstyret ut over lekenheten og spillegleden.

TAR\'N PÅ HÆL\'N: Litt som han gjør med alle spørsmålene om Real Madrid.
FOTOFLØRT: Om han er tynget av alle spekulasjonene rundt fotballframtida, viste ikke Ronaldo det på treninga i dag.
..FOR den ettertraktede portugiseren var i storform på gressmatta i Geneve.
...OG fant på så mye sprell og tøys at han ble rent tørst av det hele.