Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo ledet stjerne-showet med to frisparksusere

Real scoret til slutt fem etter lite sveitsisk skremmeskudd.

IKKE FØRSTE GANG: Cristiano Ronaldo trengte to forsøk fra god frisparkposisjon på å gi Real Madrid ledelsen i Champions League-åpningen. Her forsvinner ballen... Foto: SCANPIX/AP/Keystone, Walter Bieri
IKKE FØRSTE GANG: Cristiano Ronaldo trengte to forsøk fra god frisparkposisjon på å gi Real Madrid ledelsen i Champions League-åpningen. Her forsvinner ballen... Foto: SCANPIX/AP/Keystone, Walter Bieri Vis mer

||| (Dagbladet.no): FC Zürich - Real Madrid 2-5.

Sommerens desidert største overgang, uansett hvor mange store navn du har på blokka, var Cristiano Ronaldos rekordflytting fra Manchester United til Real Madrid.

I kveld viste portugiseren hvorfor han får de store overskriftene, med to scoringer og en nøkkelheading da Real Madrid tok en til slutt oppskriftsmessig seier i Zürich.

En stor førsteomgang startet med et Ronaldo-frispark av de klassiske, fortsatte med en genial Ronaldo-stikker, og ble avsluttet av en tredje Real-scoring uten CR9s innblanding.

Men da Real tok foten av gasspedalen etter pause ble det plutselig spennende - en stakket stund.

- Kanskje vi trodde det var over da vi ledet 3-0, men det var det ikke. Vi må hindre gjentakelse om vi vil nå langt i turneringen, sa Guti., sier innbytter Guti, som avsluttet målfesten, ifølge NTB.

- Det var ingen fare. Etter de to raske målene måtte vi bare skru opp litt, fastslår Gonzalo Higuain.

...OG: Her går den over Johnny Leoni i Zürich-målet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann
...OG: Her går den over Johnny Leoni i Zürich-målet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer

Suser fra Portugal
Cristiano Ronaldo har åpenbart blitt utvevnt til fus på frispark i den spanske storklubben, for han hadde allerede blåst ett forsøk langt over da Real fikk et nytt frispark i god posisjon like etter.

På andre forsøk fikk imidlertid eleganten med den brede beinstillingen sitt klassiske dupp-treff på skuddet fra tjue meter, og målvakt Johnny Leoni ble tatt på senga. Kanskje burde Leoni ha klart å dytte ballen over, ettersom den strengt tatt kom rett på ham i tverrliggerhøyde, men med den farta er det grunn til å regne med at kula gjorde det vanskelig for sveitseren.

Frisparkbeinet kjenner vi. Seks minutter senere viste Ronaldo fram to andre av sine egenskaper - blikket og hodestyrken. Portugiseren fant rommet bak de to spissene da oppspillet kom, og sendte Gonzalo Higuain gjennom med pannebrasken. Higuain forsøkte nok å skyte direkte, men da skuddet ble til en lav crosser var det ingen som lurte på hvordan det skulle ende da Raul fikk ballen i beina foran mål.

Tidenes toppscorer i Champions League satte enkelt inn sitt 65. mål i turneringens historie.

Higuain viste klasse
Zürich hadde veldig lite å by på rundt dette tidspunktet, og på overtid i første omgang kom i stedet Reals tredje.

Higuain var servitør til Raul på den første, nå var det omvendt.

VÅKNET PLUTSELIG: Iker Casillas feiltaklet Alexandre Alphonse, og Zürich fikk en tidlig straffe i andre omgang. Foto: SCANPIX/AP/Steffen Schmidt
VÅKNET PLUTSELIG: Iker Casillas feiltaklet Alexandre Alphonse, og Zürich fikk en tidlig straffe i andre omgang. Foto: SCANPIX/AP/Steffen Schmidt Vis mer

Rauls stikker var presis, Higuain sendte ballen på en side av den gjenværende forsvareren og løp selv på den andre, og da de to møttes igjen på den andre siden var avslutningen mot motsatt hjørne mer enn bra nok.

Real med tremålsledelse til pause.

Plutselig våknet sveitserne
Lite tydet på at dette skulle snu. Men etter pause utnyttet hjemmelaget spanjolenes sløvhet til å komme seg tilbake i kampen.

Først laget en uvøren Iker Casillas straffe etter 64 minutter, en straffe Xavier Margairaz satte sikkert i krysset. Og like etter kom en redusering til.

Silvan Aegerter møtte hjørnesparket på første stolpe, og Casillas var utspilt da ballen snek seg inn før den nådde ham, 2-3.

Guti erstattet Higuain like etter, og med det kom litt mer av den defensive tryggheten Real trengte for å ro dette i land.

REDUSERTE TO GANGER: Xavier Margairaz satte straffa sikkert, og like etter scoret Zürich igjen. Noen minutter var det kamp, men så tok Real tak.Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann
REDUSERTE TO GANGER: Xavier Margairaz satte straffa sikkert, og like etter scoret Zürich igjen. Noen minutter var det kamp, men så tok Real tak.Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer

Og da Johnny Leoni forærte Ronaldo en ny frisparkscoring like før slutt, ved å dytte ballen opp i eget nettak, glapp det siste av håp for sveitserne.

- Skuddet var så hardt og skrudde, vi kan ikke ta det fra Cristiano, mener Guti.

Som selv altså rakk å legge på til fem mot slutten.

Men det store navnet igjen: Cristiano Ronaldo.

PS! Et lite skår i gleden for Real Madrid: Xabi Alonso hinket av banen i andre omgang, med det som rapporteres å være en akillesskade.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling