Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo ligger ikke akkurat på latsida i juleferien

Sjekk superstjernas kostholdsregime og heftige treningsprogram.

(Dagbladet): For de fleste er jula forbundet med lite trening og mye god mat. Dette gjør seg gjerne utslag i midjestørrelsen, og fører ofte til rekordinnmeldinger på treningssentrene i januar.

Men Cristiano Ronaldo er jo ikke som folk flest.

Portugiseren er kanskje den største favoritten til å vinne Ballon d'or i januar, etter at Lionel Messi har tatt med seg pokalen hjem de siste fire årene.

Og det ligger mye hardt arbeid bak prestasjonene til Real Madrid-spilleren.

Arnold-hyllest Den danske avisa BT har vært i kontakt med kilder i hovedstadsklubben, samt menneskene som styrer dietten til Ronaldo. Den innsamlede informasjonen har avisa brukt til å gi en oversikt over en vanlig dag i superstjernas liv.

For å holde fettprosenten nede på fattige seks prosent, er Ronaldo svært nøye med hva han putter i seg.

Proteiner og langsomme karbohydrater preger kostholdet, som inneholder svært lite fett. Alkohol og sukker er bannlyst, mens hvitt kjøtt står høyt i kurs for mannen fra Madeira.

Det hjelper imidlertid ikke å bare spise sunt, man må også trene en hel del for å få superkroppen som Ronaldo har. Det veit Arnold Schwarzenegger alt om, og den tidligere bodybuilderen og guvernøren er full av bendring for Ronaldo.

 - Han har en fantastisk fysikk og flotte magemuskler. Han er i utrolig god, fysisk form. Det er derfor han er en så god fotballspiller som han er, har Terminator-skuespilleren sagt tidligere, ifølge Daily Mail.

28 år gamle Ronaldo trener halvannen time med Real Madrid hver dag, men det er ikke nok.

For etter fellestreninga kjører han en halvtime med eksplosiv sprinttrening, før han bruker en time i klubbens styrkerom. Vel hjemme i luksusvillaen svømmer han en time i høy intensitet.

Da er det kanskje ikke så rart at man får kropp som en gresk gud.

Fire mentale trenere I tillegg til den reine fysiske treninga, bruker portugiseren timesvis på å terpe på tekniske detaljer, frispark og timing i forbindelse med headinger.

Ronaldo er også svært opptatt av å få nok søvn, ifølge BT. Sammen med modellkjæresten Irina Shayk legger han seg gjerne klokka 22:00, og sover opp mot ti timer hver eneste natt.

De timene av døgnet hvor han ikke spiser, trener eller sover (det er ikke så mange igjen) bruker han ofte til å snakke med én av de fire mentale trenerne han har tilgjengelig.

Og forhåpentligvis litt på kjæresten.

UNDERTØYSMODELL: I oktober lanserte Ronaldo sin egen undertøyskolleksjon, CR7. Foto: REUTERS/Sergio Perez/NTB Scanpix
UNDERTØYSMODELL: I oktober lanserte Ronaldo sin egen undertøyskolleksjon, CR7. Foto: REUTERS/Sergio Perez/NTB Scanpix Vis mer