Ronaldo like bak dronning Sonja, Haakon, Mette-Marit og Märtha

Men to hakk under kong Harald.

STIGER I GRADENE: Cristiano Ronaldo er utnevnt til storoffiser av  Infante Dom Henriks orden for sin innsats for Portugal. Her fra gårsdagens privatkamp mellom Real Madrid og PSG i Doha i Qatar. Foto: Karim Jaafar, Al-Watan Doha / AFP / NTB Scanpix
STIGER I GRADENE: Cristiano Ronaldo er utnevnt til storoffiser av Infante Dom Henriks orden for sin innsats for Portugal. Her fra gårsdagens privatkamp mellom Real Madrid og PSG i Doha i Qatar. Foto: Karim Jaafar, Al-Watan Doha / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Real Madrid-spiller Cristiano Ronaldo ble i dag utnevnt til storoffiser av Infante Dom Henriks orden for sin innsats for Portugal på diverse fotballbaner.

Ordenen har fått sitt navn fra Henrik Sjøfareren, eller på originalspråket Henrique o Navegador, en portugisisk prins som levde fra 1394 til 1460.

Det er president Cavaco Silva som har besluttet å tildele Ronaldo denne gjeve utmerkelsen.

- Han er et verdenskjent symbol fra Portugal. Han setter landet på kartet internasjonalt og er et eksempel for etterfølgelse for de yngre generasjoner, heter det i en uttalelse fra offisielt portugisisk hold.

- Det er med en ubeskrivelig følelse av stolthet og ære jeg blir utnevnt til storoffiser av Infante Dom Henriks orden, skriver Ronaldo på Twitter-kontoen sin.

Men Ronaldo må finne seg i å rangere under fem medlemmer av det norske kongehuset. Ifølge Wikipedia er nemlig kong Harald innehaver av storkjede, den øverste graden av Infante Dom Henriks orden.

Dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha har alle storkors, som er nest høyeste grad. Ronaldos grad, storoffiser, er den tredje høyeste graden av ordenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer