Ronaldo lover scoring i Manchester

- Ikke noe problem, sier han om den misbrukte straffen.

Barcelona - Manchester United 0-0

(Dagbladet.no): Alle som har trodd Manchester United ville få en knirkefri vei til Champions League-finalen i Moskva, må tro om igjen.

For selv om katalanerne har opplevd formsvikt i ligaen, har hatt skader på sentrale spiller og uro rundt trener Frank Riijkaard, er de fortsatt et glitrende fotballag.

Det fikk United merke i kveld. Barcelona vant skuddstatistikken 21-6, hadde ballen 62 prosent av tida, men ble for puslete og omstendelige foran mål.

Dermed greide et hardtkjempende og godt organisert United-lag å holde nullen - men de ergrer seg nok over å ikke ha fått et viktig bortemål.

For målmaskinen Cristiano Ronaldo har ikke for vane å gå av banen uten nettsus - særlig ikke når han får sjansen fra 11-meteren. Men onsdag kveld skjedde det.

Byttet hjørne

Knapt halvminuttet var spilt da Cristiano Ronaldo skaffet Manchester United frispark nesten 40 meter fra mål. Portugiseren satte som vanlig sjøbein, dæljet ballen via en Barcelona-spiller og til corner. Den slo Wayne Rooney på panna til Ronaldo, portugiseren headet i Gabriel Militos utstrakte arm.

BYTTET UT SITT FASTE HJØRNE: Cristiano Ronaldo hadde misset én straffe tidligere denne sesongen før han fikk sjansen på Camp Nou. Forsøket endte like utenfor krysstanga. Foto: REUTERS
BYTTET UT SITT FASTE HJØRNE: Cristiano Ronaldo hadde misset én straffe tidligere denne sesongen før han fikk sjansen på Camp Nou. Forsøket endte like utenfor krysstanga. Foto: REUTERS Vis mer

Soleklar straffe til United - som dermed hadde alle muligheter til å skaffe seg selv en drømmestart på semifinalen.

Cristiano Ronaldo har feilet fra 11-meteren én gang tidligere denne sesongen, mot West Ham, men har ellers vært bombesikker.

Det var han ikke på Camp Nou.

I stedet for det sedvanlige oppstykkede tilløpet, gikk Ronaldo denne gangen mer direkte mot ballen. Samtidig vraket han favoritthjørnet nede til høyre for keeper.

Til det hjørnet gikk Victor Valdes - mens skuddet fra Ronaldo snek seg utenfor motsatt kryss.

- Jeg endret ikke på stilen min. Jeg har scoret på en del straffespark etter å ha satt dem i det hjørnet, men i dag scoret jeg ikke. Ikke noe problem, hevder Ronaldo overfor Sky Sports.

Han har imidlertid såpass tro på egne ferdigheter - og det med god grunn - at han lover å bøte på skaden i returoppgjøret neste uke.

- Nå kommer jeg til å score i Manchester, sier han.

Ronaldo lover scoring i Manchester

Flere rop på straffe

Straffemissen så ut til å gi Barcelona en ekstra gnist. For utover i omgangen ble United presset langt bak på egen banehalvdel av aggressive og ballsikre Barcelona-spillere. Aller mest glitret Lionel Messi. Det var umulig å se at argentineren nettopp er tilbake fra langtidsskade, for i 1. omgang kom de tekniske lekkerbisknene på løpende bånd.

I den grad det var snakk om en duell mot Ronaldo var det overtak Messi i 1. omgang - selv om portugiseren åpenbart også følte behov for å vise fram sitt tekniske register.

Til tross for sitt spillmessige overtak produserte ikke Barcelona all verdens med sjanser. Pent å se på var det definitivt, men hver gang kom en United-spiller til unnsetning i det siste trekket.

United hadde på sin side ballen uvanlig lite, men med en slik angrepsrekke er de aldri ufarlige. Etter en halvtime ropte de på straffe nummer to.

Andres Iniesta slurvet grovt i egen forsvarssone og serverte ballen rett i føttene på Cristiano Ronaldo. Han gikk rett på mål, fikk en knuff fra Rafael Marquez og gikk i bakken innenfor 16-meteren.

Meksikaneren så ikke mye på ballen, men dommer Massimo Busacca vinket spillet videre.

For Barcelona var Eto\'o nærmest. Én gang ble han for uegoistisk, en annen gang ble han blokkert i siste sekund av Wes Brown.

Eto\'o holdt seg på beina

Barcelona gikk nok til pause med en god porsjon selvtillit - og de satte i gang et råkjør fra start i 2. omgang. Særlig Patrice Evra fikk kjørt seg litt mot en leken Messi, men Barcelona manglet killerinstinktet foran mål - ikke minst hos Samuel Eto\'o.

Drøye fem minutter inn i omgangen fikk han Barcelonas største sjanse. Messi spilte vegg med Deco, trillet til Iniesta som flikket ballen elegant gjennom til kameruneren. Alene med van der Sar blåste han ballen i nettveggen fra noe spiss vinkel.

Like etter fikk Michael Carrick sjansen da han driblet seg inn i Barcelona-boksen, men også han traff på feil side av stolpen.

United fikk bedre og bedre kontroll på kampen - men dommer Busacca kunne fort dømt en straffe eller to til.

20 minutter før slutt gikk Ronaldo over ende igjen i tøff duell med Abidal, i en situasjon som luktet frispark. En tydelig oppgitt portugiser lot sin vrede gå ut over linjedommeren.

- Han var borti meg. Men dommeren dømte ikke straffe. Jeg vet ikke hvorfor, jeg forstår det ikke. Men 0-0 er et godt resultat for oss. De hadde ballen mye, men vi skapte flere målsjanser. Nå skal vi spille hjemme, og da tror jeg vi vinner, sier Ronaldo.

Like etterpå var det Iniestas tur til å rope på straffe i duell med Evra. Også denne var en tøff nøtt for dommeren, som igjen valgte å vinke spillet videre.

Dagens fair play-pris tilfaller for øvrig Samuel Eto\'o. Han ville fått en soleklar straffe om han hadde falt da Rio Ferdinand kom valsende flere tideler for seint - men kameruneren holdt seg prisverdig på beina.

Kvarteret før slutt kom omsider Thierry Henry på banen. Franskmannen virket pigg og testet van der Sar fra distanse med et vingleskudd, og med et godt slått frispark på 25 meter.

Nærmere kom ikke Barcelona - som likevel beviste at de er fullt kapable til å slå ut Manchester United.

<B>AU DA:</B> Cristiano Ronaldo innser at han har misset fra straffemerket.
<B>ETO\'O NÆRMEST:</B> Men hver gang kom et United-bein eller to i veien.
<B>MESSI GLITRET:</B> Her utfordrer han Ji-Sung Park og Carlos Tevez...
OG VIPS:</B> Her er han forbi. Hvem kunne se at Messi har vært langtidsskadet?