Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo-magi sørget for ny United-seier

Er ni poeng foran Chelsea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Manchester United - Manchester City 3-1

Det har mildt sagt vært en innholdsrik høst for Cristiano Ronaldo. Utskjelt, hetset, lovprist, forsvart og kåret til månedens beste spiller i Premier League for november.

I dag var det portugisiske hurtigtoget hovedarkitekten bak tre nye Manchester United-poeng.

Og sir Alex Ferguson hyllet Ronaldo og resten av United-laget etter nok en sterk seier.

- Ser ikke hvorfor vi ikke kan vinne

- Vi spiller meget bra, formen vår er helt topp og jeg er veldig fornøyd, sa Ferguson i følge Sportinglife etter kampslutt.

- Vi har mye igjen av sesongen, men forhåpentligvis har vi kvalitetene som skal til for å holde helt inn. Jeg kan ikke se hvorfor vi ikke skal gjøre det, sa en stolt Ferguson.

Som også passet på å gi City kreditt - etter en forholdsvis jevn kamp og sjansestatistikk.

BB RONALDO: Cristiano Ronaldo var igjen helt sentral for United da serielederen lso Manchester City 3-1 på Old Trafford i dag. Foto:AP
BB RONALDO: Cristiano Ronaldo var igjen helt sentral for United da serielederen lso Manchester City 3-1 på Old Trafford i dag. Foto:AP Vis mer

- Vi hadde enorme muligheter, men i perioder måtte vi virkelig kjempe. City er et fysisk sterkt lag som er vanskelig å spille mot, skrøt den adlede skotten.

Og det kunne han gjøre etter junior-showet på Old Trafford.

Ronaldo-Rooney

Det tok ungguttene bare seks minutter å vise hvorfor sir Alex Ferguson atter en gang er i ferd med å skape et nytt gull-lag.

Ronaldo trakk seg fri ute på høyresiden og slo millimeterpresist inn foran mål, bak Citys backrekke. Der vaket Rooney på ekte storscorervis og kunne enkelt styre inn 1-0 til serielederen.

Men femten minutter i kamikaze-tempo og enveiskjøring mot Nicky Weaver i City-målet, skremte ikke de lyseblå fra den andre sida av byen. City produserte flere sjanser utover i omgangen, og hadde faktisk fortjent en utlikning. Både Giorgios Samaras og Micha Richards var ørsmå centimetere fra å utlikne.

Men sjansesløseri straffer seg mot en serieleder på sporet av gull.

Minuttet før pause doblet Loius Saha Uniteds ledelse.

image: Ronaldo-magi sørget for ny United-seier

Ut av intet.

Effektive

Høyreback-kometen Micha Richards rotet det til ute på høyresiden og en aggressiv Gabriel Heinze vant ballen høyt oppe. Argentineren løftet blikket og slo ballen lavt inn mot første stolpe. I kamp med tre City-stoppere lurte Saha seg foran og fikk pirket ballen i mål via tverliggeren.

En tett og jevn førsteomgang, hvor effektiviteten skilte rødt fra blått.

Eksepsjonell redning

City-manager Stuart Pearce plukket av både keeper Nicky Weaver og midtbanespiller Claudio Reyna til fordel for svenske Andreas Isaksson og unge Stephen Ireland.

Det holdt på å redde City-poeng på Old Trafford for femte gang på de seks siste forsøkene.

Stephen Ireland tok tak i midtbanen med trygt pasningsspill og skuddvillighet, mens Isaksson vartet opp med det som må bli årets redning i Premier League - Rooney ekspederte et hardt Giggs-innlegg fra to meters hold og skulle bare styre ballen i mål. Den svenske landslagskeeperen kom ut i mot superspissen og fikk på mirakuløst vis hånda på ballen.

Og kvarteret før slutt ga Hatem Trabelsi City virkelig nytt håp.

Tunisieren dro seg fint innover i banen fra venstresida og ladet skuddfoten. Fra 18 meters hold bøyde backen ballen vakkert inn i nærmeste kryss vis tverliggeren og forbi Edvin van der Sar i United-målet.

United virket rystet etter reduseringen og Citys nyvunne entusiasme så ut til å kunne gi et, tross alt, ikke helt ufortjent utlikningsmål.

Så dukket Rooney - Ronaldo altså opp igjen.

Men nå var rollene byttet om.

Ni poengs forsprang

Rooney sleit seg fri og fikk slått ballen inn foran mål. Der løp Ronaldo seg fri og fikk en grei jobb med å punktere kampen fem minutter før slutt. Den kunne til og med ikke Andreas Isaksson redde.

Dermed cruiser United videre på toppen av Premier League-tabellen.

Og tar velfortjent helg - ni poeng foran Chelsea.

Chelsea tar i mot Arsenal på Stamford Bridge i morgen.

<B>PUNKTERINGEN:</B> Cristiano Ronaldo mottar ballen fra Wayne Rooney og banker inn 3-1.
<B>JUBELGUTTER:</B> Rio Ferdinand og Ronaldo feirer sistnevntes scoring på etterhvert karakteristisk United-vis. Hva er det de prøver å vise med denne feiringa?
Hele Norges coronakart