RONALDO-SPESIAL: Cristiano Ronaldo hamret et frispark rett i nettmaskene. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTB scanpix
RONALDO-SPESIAL: Cristiano Ronaldo hamret et frispark rett i nettmaskene. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTB scanpixVis mer

Ronaldo med frisparkspesial i toppkampen

Var involvert i begge scoringene som senket naborivalen.

(Dagbladet): Real Madrid - Atletico Madrid 2-0 (1-0)

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi fulgte hverandre nærmest som skygger forrige sesong i en skikkelig scoringsduell. I år har Messi derimot satt Ronaldo litt i skyggen. Argentineren hadde scoret ni mål mer enn portugiseren i La Liga før kveldens Madrid-derby.

Ronaldo viste imidlertid at også han har små problemer med å finne veien til nettmaskene, og etter snaut tjue minutter fikk vi en «Ronaldo spesial». Portugiseren viste frem sin berømte skruball på firspark fra 22 meter, og hamret ballen vakkert i nettet. Real Madrid-keeper Casillas så ut til å riste på hodet av beundring over scoringen.

Etter 66 minutter viste portugiseren fint overblikk når han spilte ballen til Özil som var helt alene foran mål. Tyskeren brukte en touch før han banket ballen i nettmaskene.

- For en pasning, for et blikk. Magi (og for et forsvarsspill, da), skriver fotballkommentator Kasper Wikestad på Twitter om scoringen.

VAKKER SCORING: Keeper Thibaut Courtois kunne bare se at ballen føk inn i nettmaskene etter frisparkperlen fra Ronaldo. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza/NTB scanpix
VAKKER SCORING: Keeper Thibaut Courtois kunne bare se at ballen føk inn i nettmaskene etter frisparkperlen fra Ronaldo. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza/NTB scanpix Vis mer

Ronaldo sendte også et frispark i tverrliggeren kvarteret før slutt. Like etterpå hamret portugiseren ballen i stolpen etter en nydelig kontring.

Måtte vinne Atletico Madrid har hatt en fantastisk sesong, og lå bare tre små poeng bak Barcelona før kveldens helgens runde. Real Madrid var nok på sin side tvunget til å vinne for å ha et teoretisk håp om å kjempe om ligagullet denne sesongen. Hovedstadslaget er fortsatt elleve poeng bak Barcelona, men har fem poeng opp til naborival Atletico Madrid som ligger på andreplass.

Falcao fikk ikke urettet så mye i den første omgangen, men var involvert i en litt pinlig situasjon. Ramos strakk ut armen i en duell, og Falcao kastet seg i bakken som om han skulle ha blitt truffet av Ramos i høy fart. Dommeren gjorde ingenting, og lot spillet gå videre. Kampen var preget av flere tøffe dueller.

P.S: 17-åringen José Rodriguez fikk sin debut for Real Madrid i kveld. Han fikk spille ett lite minutt.