Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo med karrierens første hat trick i Champions League

Real Madrid herjet med Ajax i Amsterdam.

KLASSESCORING: Karim Benzema fikk fulltreff på Kakás presise innlegg. Foto: Peter Dejong / AP Photo / NTB Scanpix
KLASSESCORING: Karim Benzema fikk fulltreff på Kakás presise innlegg. Foto: Peter Dejong / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ajax - Real Madrid 1-4.

Ajax og Real Madrid er i samme Champions League-gruppe for tredje høst på rad, og som i de to foregående sesongene ble det riktig så stygt sett med nederlandske øyne da de spanske seriemesterne gjestet Amsterdam Arena.

I 2010 endte det 0-4, i 2011 ble det 0-3 og onsdag kveld ga ikke Cristiano Ronaldo og kompani seg før det sto 1-4. Etter å ha vært trist og lei - etter sigende på grunn av manglende anerkjennelse fra lagkameratene - i sesonginnledningen, er smilet igjen tilbake hos portugiseren.

Kanskje ikke så rart:

Målmaskinen fra Madeira scorer igjen på løpende bånd, slik gjennomgangsmelodien har vært de siste fem-seks årene. Mot Deportivo i helgen ble det hat trick. Det ble det også i midtuka, og med 12 mål på ti kamper - seks i ligaen, fire i Champions League og to i den hjemlige supercupen - virker han å være i god rute til en ny, grensesprengende sesong.

18 hat trick Det var 27-åringens 18. hat trick i karrieren, hans 17. for Real Madrid, men det første i Champions League. Fra før hadde han 15 tremålskamper i La Liga, én i Premier League og én i Copa del Rey, ifølge Infostrada. Samtidig var det annen gang han gjentar bedriften i to kamper på rad.

Real Madrid vant til slutt meget komfortabelt takket være avslutninger av ypperste merke signert Cristiano Ronaldo og Karim Benzema. Særlig sistnevntes 0-2 scoring var en for glass og ramme.

MÅLKÅT: Cristiano Ronaldo scoret hat trick mot Deportivo i helgen, og fulgte opp med hat trick mot Ajax i Champions League. Foto: OLAF KRAAK / PA / NTB Scanpix
MÅLKÅT: Cristiano Ronaldo scoret hat trick mot Deportivo i helgen, og fulgte opp med hat trick mot Ajax i Champions League. Foto: OLAF KRAAK / PA / NTB Scanpix Vis mer

Da Kaká slo følsomt inn fra høyresida, tok franskmannen sats og hamret ballen oppunder tverrliggeren liggende vannrett i lufta.

Har kommandoen Også Ronaldos to siste fulltreffere oste av kvalitet - den ene et velplassert skudd fra distanse, den andre en følsom lobb over hodet på Kenneth Vermeer. Den første var imidlertid av det enkle slaget. Benzema så ut til å søke etter Marcelo foran mål, men innlegget endret retning i Christian Poulsen og endte i føttene på portugiseren på tre meter, som ikke gjorde noen feil.

I tillegg hadde både han, Benzema og Kaká store muligheter til å pynte ytterligere på resultatet. Ajax skapte på langt nær like mye, men etter Niklas Moisanders reduseringsmål til 1-2 etter 56 minutter, var det en stund ganske så spennende på Amsterdam Arena før Benzema og Ronaldo sørget for at gjestene rykket ifra.

Nå står det José Mourinhos menn med full pott etter to kamper, som eneste lag, i trolig den tøffeste gruppa som noensinne er trukket i Uefas hovedkvarter i Nyon etter at Manchester City fikk med seg ett poeng i sluttminuttene hjemme mot Borussia Dortmund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media