Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo med store planer: - Forventer at hele landet snakker om oss snart

Ronaldo har gått inn på eiersiden i Real Valladolid. Han har store planer for klubben.

VIL GJØRE KLUBB STOR I EUROPA: Ronaldo har gått inn på eiersiden i spansk klubb. Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino/NTB Scanpix
VIL GJØRE KLUBB STOR I EUROPA: Ronaldo har gått inn på eiersiden i spansk klubb. Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino/NTB Scanpix Vis mer

Tidligere denne måneden ble det kjent at den tidligere brasilianske legenden Ronaldo (42) har kjøpt 51 prosent av aksjene i den spanske klubben Real Valladolid.

Ronaldo skal ha betalt rundt 300 millioner kroner for aksjene i klubben. Det er ikke første gang han går inn på eiersiden i en fotballklubb. Siden 2014 har han vært medeier i den amerikanske klubben Fort Lauderdale Strikers.

Nå ønsker den tidligere Barcelona-, Real Madrid- og Inter Milan-spilleren å ta Europa med storm også som eier, slik han gjorde som spiller i sin tid.

- Jeg er veldig spent og jeg vil tilføre all min erfaring, all min spenning og all min begeistring for at dette prosjektet skal bli suksessfullt, sier Ronaldo til Sky Sports.

- Det er ikke bare klubbens rykte som står på spill, det er fansens støtte og håpet til hele byen som står på spill, sier Ronaldo videre.

Ønsker suksess i Europa

Selv om han står overfor en stor oppgave (Real Valladolid ligger nest sist i La Liga), er han klar på at det snart vil snu.

- Vi forventer at hele landet snakker om oss snart, og hvorfor ikke hele Europa? Vi har en drøm og det er der vi ønsker å være. Så vi har mye jobb foran oss og vi er klare til å gjøre den, sier Ronaldo.

Real Valladolid rykket opp til La Liga før inneværende sesong etter fire sesonger i spansk førstedivisjon.

Klubbens beste plassering i La Liga siden 1980 er en sjetteplass i 1988/89-sesongen.

Fem utfordringer

I forbindelse med kjøpet har spanske Marca listet opp fem utfordringer Ronaldo vil møte i Spania som klubbeier. Global vekst og rekonstruering av klubbens styre er to av punktene som listes opp. Foreløpig har Ronaldo beholdt klubbpresident Carlos Suarez.

Overtakelsen har iallfall gitt klubben blest i flere store europeiske aviser med Ronaldo inne på eiersiden.

Real Valladolid har vært en klubb med stramt økonomisk budsjett, noe som nå kan være i ferd med å endre seg med Ronaldo ved roret. Marca melder at brasilianeren har en formue på 300 millioner euro.

Real Valladolid var den klubben som brukte minst penger av samtlige klubber i La Liga. Det er ventet at klubben vil forsterke stallen i januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling