Ronaldo med store planer: - Forventer at hele landet snakker om oss snart

Ronaldo har gått inn på eiersiden i Real Valladolid. Han har store planer for klubben.

VIL GJØRE KLUBB STOR I EUROPA: Ronaldo har gått inn på eiersiden i spansk klubb. Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino/NTB Scanpix
VIL GJØRE KLUBB STOR I EUROPA: Ronaldo har gått inn på eiersiden i spansk klubb. Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere denne måneden ble det kjent at den tidligere brasilianske legenden Ronaldo (42) har kjøpt 51 prosent av aksjene i den spanske klubben Real Valladolid.

Ronaldo skal ha betalt rundt 300 millioner kroner for aksjene i klubben. Det er ikke første gang han går inn på eiersiden i en fotballklubb. Siden 2014 har han vært medeier i den amerikanske klubben Fort Lauderdale Strikers.

Nå ønsker den tidligere Barcelona-, Real Madrid- og Inter Milan-spilleren å ta Europa med storm også som eier, slik han gjorde som spiller i sin tid.

- Jeg er veldig spent og jeg vil tilføre all min erfaring, all min spenning og all min begeistring for at dette prosjektet skal bli suksessfullt, sier Ronaldo til Sky Sports.

- Det er ikke bare klubbens rykte som står på spill, det er fansens støtte og håpet til hele byen som står på spill, sier Ronaldo videre.

Ønsker suksess i Europa

Selv om han står overfor en stor oppgave (Real Valladolid ligger nest sist i La Liga), er han klar på at det snart vil snu.

- Vi forventer at hele landet snakker om oss snart, og hvorfor ikke hele Europa? Vi har en drøm og det er der vi ønsker å være. Så vi har mye jobb foran oss og vi er klare til å gjøre den, sier Ronaldo.

Real Valladolid rykket opp til La Liga før inneværende sesong etter fire sesonger i spansk førstedivisjon.

Klubbens beste plassering i La Liga siden 1980 er en sjetteplass i 1988/89-sesongen.

Fem utfordringer

I forbindelse med kjøpet har spanske Marca listet opp fem utfordringer Ronaldo vil møte i Spania som klubbeier. Global vekst og rekonstruering av klubbens styre er to av punktene som listes opp. Foreløpig har Ronaldo beholdt klubbpresident Carlos Suarez.

Overtakelsen har iallfall gitt klubben blest i flere store europeiske aviser med Ronaldo inne på eiersiden.

Real Valladolid har vært en klubb med stramt økonomisk budsjett, noe som nå kan være i ferd med å endre seg med Ronaldo ved roret. Marca melder at brasilianeren har en formue på 300 millioner euro.

Real Valladolid var den klubben som brukte minst penger av samtlige klubber i La Liga. Det er ventet at klubben vil forsterke stallen i januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer