MISFORNØYD: Cristiano Ronaldo fikk hard medfart i bortekampen mot Bosnia - både av underlaget og motspillerne. Foto:  REUTERS/Dado Ruvic
MISFORNØYD: Cristiano Ronaldo fikk hard medfart i bortekampen mot Bosnia - både av underlaget og motspillerne. Foto: REUTERS/Dado RuvicVis mer

Ronaldo mener bosnisk potetåker ødela

- Det var ikke gress der.

Portugal-kaptein Cristiano Ronaldo tror den dårlige forestillingen i Zenica bare vil inspirere ham og lagkameratene ekstra i returmøtet hjemme mot Bosnia-Hercegovina.

Fredagens første kamp mellom lagene i EM-kvalifiseringens toeromspill endte målløst. Portugisernes landslagssjef Paulo Bento var hard i sin kritikk av banen i Bosnia, og mente UEFA aldri skulle tillatt spill på det humpete underlaget.

- Det var ikke gress der. Vi spilte på en potetåker. Det var veldig vanskelig, men vi skapte likevel sjanser, tilføyde Ronaldo da han møtte mediene før tirsdagens avgjørende kamp.

- Overlegne - Vi får en ny sjanse på hjemmebane foran egne tilhengere og med en god gressmatte. Alt ligger til rette for at vi vinner. Vi må anta at vi er favoritter og vise at vi er overlegne. Vi er et bedre lag, la Real Madrid-stjernen til.

Portugal kom til finalen i EM på hjemmebane i 2004 der det ble tap for Hellas. Dersom Bentos mannskap kommer seg videre fra tirsdagens kamp mot Edin Dzeko og co. vil Portugal være klar for sitt sjuende strake sluttspill.

Da Bosnia-Hercegovina ledet borte mot Frankrike i den siste ordinære kvalifiseringskampen, var laget bare tolv minutter fra å sikre seg en gruppeseieren og direkteplass i EM. Samir Nasris sene utligning i Paris sørget for at bosnierne likevel måtte ut i omspill mot Portugal for annen gang på to år.

Dzeko: - Ikke enklere Manchester City-spiss Edin Dzeko tror i motsetning til Cristiano Ronaldo at en bedre bane vil være en fordel for Bosnia.

- Portugiserne tror kanskje vi blir en enklere motstander på bedre underlag, men det blir vi ikke. Vi ser faktisk også fram til å spille på en bedre bane.

Han får støtte av angrepsmakker Vedad Ibisevic.

- Vi er sikre på at kampen blir jevn til siste slutt. I alle fall hvis spiller som vi gjorde mot Frankrike i Paris, sa Hoffenheim-spilleren.

(NTB)