I DUBAI: Cristiano Ronaldo deltar på en sportskonferanse i Dubai denne uka, der han blant annet delte sine tanker om nivået i La Liga sammenlignet med Premier League. Foto:  AFP PHOTO/STR
I DUBAI: Cristiano Ronaldo deltar på en sportskonferanse i Dubai denne uka, der han blant annet delte sine tanker om nivået i La Liga sammenlignet med Premier League. Foto: AFP PHOTO/STRVis mer

Ronaldo mener La Liga er sterkere enn Premier League

Har aldri vært fristet av England-retur.

(Dagbladet): Det er en diskusjon fotballsupportere tilsynelatende aldri får nok av:

Hvilken liga er den beste?

Cristiano Ronaldo har førstehånds kjennskap til de to mange mener er sterkest, Premier League og La Liga, og han har briljert begge steder.

På en sportskonferanse i Dubai røpet han også hvilken liga han mener holder høyest nivå: Den spanske.

- I Premier League lærte jeg de grunnleggende tingene om fotball, særlig disiplin. Den spanske ligaen baserer seg på teknikk og ferdigheter, så jeg mener La Liga er den beste ligaen i verden. Bundesliga er også bra, sier Ronaldo ifølge nettstedet sport360.com.

Ronaldo tilbrakte sju sesonger i Manchester United, der han ble kåret til verdens beste spiller i 2008 etter å ha banket inn 42 mål.

MÅLMASKIN: Ronaldo har scoret 111 mål på 112 kamper for Real Madrid. Foto: (AP Photo/Angel Fernandez)
MÅLMASKIN: Ronaldo har scoret 111 mål på 112 kamper for Real Madrid. Foto: (AP Photo/Angel Fernandez) Vis mer

Han er ikke blitt mindre målfarlig i Real Madrid - snarere tvert imot. På 112 kamper har han notert seg for voldsomme 111 scoringer. Likevel opplever han til stadighet å havne i skyggen av Lionel Messi, og i El Clasico har han bare tidvis greid å leve opp til forventningene.

Sist gang var etter 1-3-tapet mot Barcelona på Santiago Bernabeu, der Ronaldo misbrukte noen feite sjanser i avgjørende faser av kampen.

På sedvanlig vis trekker han bare på skuldrene av kritikken.

- De siste fem, seks årene av karrieren min har vært fantastisk, og jeg vil fortsette på samme måte. Det spiller ingen rolle hvem som liker meg, jeg prøver bare å prestere best mulig på banen. Fotball er livet mitt, sier Ronaldo.

Han ble verdens dyreste fotballspiller da han gikk fra United til Real Madrid for 824 millioner kroner. Et av sommerens utallige rykter var at Manchester City ville friste spanjolene med et milliardbud for å få Ronaldo tilbake til Premier League, men hovedpersonen selv sier han aldri har vært fristet til å returnerne.

- Jeg er fornøyd i Real Madrid, og jeg ønsker å bli her. For å være ærlig har jeg ikke tenkt på å reise, sier han.

STORTRIVES I MADRID: Ronaldo sier en retur til England aldri har vært i tankene hans. Foto:     AFP PHOTO / PAUL BARKER / FILES
STORTRIVES I MADRID: Ronaldo sier en retur til England aldri har vært i tankene hans. Foto: AFP PHOTO / PAUL BARKER / FILES Vis mer