Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo, Messi og Ribery er de tre nominerte til Gullballen

Zlatan nådde ikke opp.

OG DE NOMINERTE ER: Lionel Messi, Franck Ribery og Cristiano Ronaldo er nominert til Gullballen for kalenderåret 2013. Foto: NTB Scanpix
OG DE NOMINERTE ER: Lionel Messi, Franck Ribery og Cristiano Ronaldo er nominert til Gullballen for kalenderåret 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): 13. januar skal Fifa kåre vinneren av Gullballen, og aldri har det vært mer diskusjon enn i år.

Lionel Messi vant kåringen for 2012, som han gjorde det i 2009, 2010 og 2011. Men i år har Cristiano Ronaldo herjet både for Real Madrid og Portugal, mens argentineren har slitt med skader og måltørke.

Samtidig har Franck Ribery herjet for et Bayern München-lag som vant både Bundesliga og Champions League.

Gjenåpnet stemmeurnene Disse tre er de nominerte, mens Zlatan Ibrahimovic, som har spilt mange gode kamper for PSG og nesten egenhåndig sørget for at Sverige nesten kom til VM, ikke fikk nok stemmer til å komme videre fra den innledende runden.

Zlatan har imidlertid fortsatt en mulighet til å ta med seg en pris hjem fra Zürich i midten av januar. Svensken er nemlig nominert til Årets mål for den fantastiske brassen mot England i november i fjor. Motstanderne i denne kåringa er Nemanja Mati? og Neymar, sistnevnte for målet mot Japan i prøve-VM.

Nå blir det på nytt mulig for de stemmeberettigede å avgi sine stemmer på den av de tre man mener fortjener prisen for Årets mannlige fotballspiller i verden. Den innledende avstemninga ble gjenåpnet dagen etter at Cristiano Ronaldo herjet for Portugal i playoff-kampen mot Sverige på Friends Arena på grunn av for få stemmer.

Bayern-dominans På den orginale lista over nominerte fant vi blant annet seks Bayern-spillere, en waliser og ingen engelskmenn. Robin Van Persie, Yaya Touré, Luis Suarez, Mesut Özil og Eden Hazard representerte Premier League blant de nominerte, men ingen av disse nådde opp i år.

Bayern Münchens seks spillere, Manuel Neuer, Phillip Lahm, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müeller, Arjen Robben og Franck Ribery, var flest av samtlige klubber. Nest flest hadde Barcelona, som i tillegg til Messi fikk Neymar, Xavi og Iniesta nominert.

PS! Sir Alex Ferguson (tidligere Manchester United), Jupp Heynckes (tidligere Bayern München) og Jürgen Klopp (Borussia Dortmund) er de nominerte til «Årets mannlige trener.»