Ronaldo mot gamle høyder

Ronaldo er omsider på vei tilbake til gamle høyder. Onsdag scoret han to mål da Inter inntok tabelltoppen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Brasilianeren er endelig frisk igjen etter to års skademareritt, og nå later han til å ha spilt seg varm i trøya. Inter slo Verona 3-0 og passerte Chievo, som fikk sin hjemmekamp mot Lazio avlyst på grunn av frossen bane.

Roma kunne ha nyttet sjansen til å overta tetplassen, men tittelforsvareren klarte bare 0-0 hjemme mot Brescia.

Ronaldo var nest sist på ballen da Christian Vieri scoret Inters ledermål i det 18. minutt, men 2. omgang tilhørte brasilianeren alene. Fem minutter ut i omgangen steg han i været ved lengste stolpe og nikket Sergio Conceicaos overlegg i mål. Tre minutter senere scoret han et mål som smakte av storhetsdagene.

Lover godt

Andres Guglielminpietro spilte ham fri, Ronaldo rundet elegant keeper Fabrizio Ferron og sendte ballen i tomt mål. Det var først e gang siden mai 1999 at han scoret to mål i en kamp.

- Jeg føler meg bra. Jeg kunne si veldig bra, men jeg kan bli bedre. Jeg hadde ps ykiske problemer å bekjempe, men herr Cuper hjalp meg. Han var tålmodig med meg, men ga meg samtidig sjansen fra start, sa Ronaldo om trener Hector Cuper.

Nå venter Inter-fansen bare på at Ronaldo skal vise hele talentet som gjorde ham til årets spiller i verden i 1996 og 1997.

- Jeg har et stort lag. Ronaldo, Vieri, alle de andre. Alle jobber hardt, og det betyr at vi kan angripe med flere spillere, sa Cuper.

Inter var det eneste topplaget som vant onsdag, i en runde som var utsatt fra oktober. Juventus på fjerdeplass og Milan på femte spilte begge 1-1, mot henholdsvis Fiorentina og Atalanta.

Maldini skadet

For Milan var det verste at lagkaptein og forsvarsklippe Paolo Maldini ble båret ut med en kneskade. Det er ennå ikke klart om skaden er alvorlig.

Nest best plasserte lag som vant onsdag var faktisk Udinese, som avanserte til 9. plass med 1-0-seier i Bologna. Martin Jørgensen ble matchvinn er da Giampiero Ventura fikk sin første seier etter å ha erstattet Roy Hodgson på trenerbenken.

Det var ingen stor lag for bunnlagene heller. Parma og Venezia på de to siste plassene tapte begge. For Parma, som tirsdag sparket treneren Daniel Passarella, var 0-1 mot Torino det sjette nederlaget på rad.

(NTB)

GUTTEN MED GULLSKOA: Ronaldo puttet i går to mål og er på vei mot god, gammel form.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer