Ronaldo møter seg selv i døra

Gammelt intervju sprer seg i sosiale medier.

FERDIG MED EUROPA: Cristiano Ronaldo er inntil videre ferdig med spill i europeisk toppfotball. Foto: Mike Egerton/PA/NTB
FERDIG MED EUROPA: Cristiano Ronaldo er inntil videre ferdig med spill i europeisk toppfotball. Foto: Mike Egerton/PA/NTB Vis mer
Publisert

Internett glemmer aldri og kjendiser, som har kommet med en offentlig uttalelse, får gjerne ordene slengt i ansiktet dersom de skulle finne på å gjøre det motsatte av hva de har sagt.

Det gjelder for superstjerna Cristiano Ronaldo (37).

Ronaldo vil etter all sannsynlighet få debuten i Saudi-Arabia i en vennskapskamp mot Lionel Messi og PSG torsdag. Det var ikke det portugiseren så for seg for åtte år siden.

Ronaldo var gjest i programmet «The Jonathan Ross Show» da han fikk spørsmål om framtida.

- Vil avslutte med verdighet

På det tidspunktet spilte han for Real Madrid, hvor han følte seg «glad og fornøyd». Han ble spurt om han ville spille i Los Angeles eller andre land utenfor Europa den dagen han skulle trappe ned.

- I mitt hode ønsker jeg å avslutte på toppnivå. Jeg vil avslutte med verdighet, i en god klubb. Det betyr ikke at det ikke er bra å dra til USA, Qatar eller Dubai, men jeg ser ikke meg selv gjøre det, sa Ronaldo.

- Du vil ikke at det skal skje med deg? spør Jonathan Ross.

- Nei, svarer Ronaldo kontant.

Skru tida fram åtte år og Ronaldo spiller i saudiarabiske Al-Nassr. Det har selvfølgelig fått mange til å godte seg over det gamle klippet.

Monsterlønn

Ronaldo tjener mer enn noen annen fotballspiller i Saudi-Arabia.

Flere medier og journalister, deriblant overgangsguru Fabrizio Romano og Al Ekhbariya, hevder at Ronaldo vil motta en lønn på 200 millioner euro i året (over to milliarder kroner), inkludert kommersielle avtaler.

For å sette det i kontekst: Ronaldo vil få over 38 millioner kroner i uka, snaut 5,5 millioner kroner om dagen, rundt 228 000 kroner i timen eller 3800 kroner i minuttet.

Minst 75 millioner av disse 200 millionene skal være ren lønn. Resten er, ifølge CBS Sports, som følge av øvrige kommersielle avtaler og bilderettigheter. Romano skriver på sin side at Ronaldo vil få rundt 90 millioner euro i ren lønn.

P.S. Paris Saint-Germain møter et lag satt sammen av spillere fra Al-Nassr og Al-Hilal i Riyadh torsdag 19. januar. Teknisk sett får derfor ikke Ronaldo debuten for Al-Nassr.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer