Ronaldo-naboer på krigsstien

Ødelegger lokalsamfunnet, sier talsmann til Dagbladet.no.

(Dagbladet.no): Når du har ei ukelønn på nærmere 1,4 millioner kroner, er det ikke urimelig å ønske seg et stort og flott hus.

Tidligere i år bladde Cristiano Ronaldo opp drøye 40 millioner kroner for en bolig i Alderley Edge, et tettsted i Cheshire, 20 kilometer sør for Manchester.

Lokalbefolkningen er ikke ukjent med å ha store fotballstjerner i nærmiljøet - blant annet bodde David Beckham der i sin United-karriere. Nå har de likevel nådd et metningspunkt hva gjelder dyre luksusboliger som bryter med områdets sosiale profil.

Har gjennomført folkeavstemning

Motstanden går først og fremst på rivingen av vanlige og tradisjonelle boliger til fordel for enorme herskapshus ingen har råd til å kjøpe - med unntak av fotballstjerner som Cristiano Ronaldo.

- Dette har stor innvirkning på lokalsamfunnet vårt. Vi forstår at Ronaldo må ha et sted å bo, men problemet vårt er at fine hus blir revet ned. Boliger til fire millioner pund er ikke tilgjengelig for vanlige folk, sier Martin Sinker til Dagbladet.no.

Han tilhører The Edge Association, en stiftelse som har forsøkt å bremse utviklingen, blant annet gjennom en folkeavstemning. Så langt har de vært maktesløse tilskuere.

Huset som sto på eiendommen til Ronaldo tidligere ble revet i 2005. Da naboene fikk se planene for nye bygningen haglet klagene til lokalpolitikerne, skriver Daily Mail. «De kunne like gjerne ha foreslått en treetasjers blokk med leiligheter», skrev én nabo.

KJØPTE HERSKAPSHUS TIL 40 MILLIONER: Men lokalbefolkningen liker dårlig at vanlige engelske hjem blir revet ned til fordel for enorme luksusboliger. - Vi forstår at Ronaldo må ha et sted å bo, men problemet vårt er at fine hus blir revet ned, sier talsmannen for lokalsamfunnet, Martin Sinker, til Dagbladet.no. Foto: EPA
KJØPTE HERSKAPSHUS TIL 40 MILLIONER: Men lokalbefolkningen liker dårlig at vanlige engelske hjem blir revet ned til fordel for enorme luksusboliger. - Vi forstår at Ronaldo må ha et sted å bo, men problemet vårt er at fine hus blir revet ned, sier talsmannen for lokalsamfunnet, Martin Sinker, til Dagbladet.no. Foto: EPA Vis mer

Ikke forbannet på Ronaldo

Sinker understreker at det ikke er Cristiano Ronaldo de er forbannet på.

- Det er ikke fotballspillerne vi er ute etter, mange av oss er supportere. Vi er sinte på eiendomsinvestorene, som kjøper opp fine hus for deretter å rive dem. De bygger en hel masse enorme herskapshus for å tjene penger. Det er uheldig for lokalmiljøet, og vi gjør alt vi kan for å stoppe dem, sier han til Dagbladet.no.

- Så dere synes ikke det er privilegium å ha Cristiano Ronaldo som nabo?

- Det er godt mulig det er det, jeg bor ikke så nær ham. Han er en fantastisk fotballspiller, men som sagt er det eiendomsinvestorene som er problemet. Denne utviklingen forandrer hele tettstedet sakte, men sikkert, sier han.

Han har stor tro på at lokalbefolkningen vil lykkes i sine bestrebelser.

- Kampen er langt fra tapt. Vi hadde en folkeavstemning under et folkemøte, der 250 personer møtte opp. Nesten alle stemte mot eiendomsinvestorene. Vi forsøker å få mer makt. Det er lokalvalg her 1. mai. Vi har lagt fram saken vår for kandidatene, og håper de lytter, sier han.

Ronaldo-naboer på krigsstien
<B>BOR I ALDERLEY EDGE:</B> Rio Ferdinand.
<B>BODDE I ALDERLEY EDGE: David Beckham.