Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronaldo og Bale kan skyte i stykker både lag, stolper, nett og keepere

Real Madrid-supporterne har tro på at Bale kommer til å fungere sammen med Ronaldo i Real Madrid

STJERNEDUO: Et av de store samtaleemnene etter at overgangen ble bekreftet er om det er plass til både Cristiano Ronaldo og Gareth Bale på samme lag. Begge spillerne har samme spillestil og kan potensielt skape hodebry for Real Madrid-trener Carlo Ancelotti REUTERS/Susana Vera
STJERNEDUO: Et av de store samtaleemnene etter at overgangen ble bekreftet er om det er plass til både Cristiano Ronaldo og Gareth Bale på samme lag. Begge spillerne har samme spillestil og kan potensielt skape hodebry for Real Madrid-trener Carlo Ancelotti REUTERS/Susana Vera Vis mer

(Dagbladet): Gareth Bale ble i går kveld bekreftet klar for Real Madrid. Et av de store spørsmålstegnene som stilles er samarbeidet med Cristiano Ronaldo. Harald Natvik har vært skribent for Real Madrids norske supporterklubb i ti år og er tidligere spaltist i Canal Plus. Natvik kommenterer rekordovergangen og samarbeidet mellom Ronaldo og Bale.

-  Hva skal til for at Bale ble en «suksess» de neste fem-seks årene? Er det antall scoringer? Er det antall individuelle titler? Er det antall titler til laget og klubben? Det er vanskelig å si, men jeg er relativt sikker på at Bale vil gjøre det bra for Real Madrid, med eller uten Cristiano Ronaldo, og at Ancelotti sitt mannskap er sterkere med han enn uten han, sier Natvik til Dagbladet.

Natvik ser mye av det samme i Gareth Bale som han ser i Ronaldo både på og av banen og mener Bale har det som skal til for å lykkes i Madrid.

- Gareth Bale har noen av de samme egenskapene som man ser og så i Cristiano Ronaldo. Han har en del av de samme enorme fysiske forutsetningene. Han har den samme enorme mentaliten og profesjonelle holdningen til sin sport. Han har noen av de samme ekstremferdighetene som tar deg hele veien opp til toppen.

Syns synd på forsvarsspillerne Årets El Clasico kommer til å bli enda mer spesielt enn de forrige årene der fokuset og den store duellen har vært rettet mot Messi og Ronaldo. De to rivaliserende lagene har begge styrket sitt offensive arsenal med henholdsvis Bale og Neymar Jr. og Natvik tror på målfest og stor underholdning.

NUMMER 11: Gareth Bale får draktnummer 11 i Real Madrid. Han føyer seg inn i i en eksklusiv rekke av spillere som har båret det draktnummeret. Savio, Ronaldo, Owen, Robben og Benzema har alle spilt med nummer 11 på ryggen. (AP Photo/Sang Tan)
NUMMER 11: Gareth Bale får draktnummer 11 i Real Madrid. Han føyer seg inn i i en eksklusiv rekke av spillere som har båret det draktnummeret. Savio, Ronaldo, Owen, Robben og Benzema har alle spilt med nummer 11 på ryggen. (AP Photo/Sang Tan) Vis mer

- Vel, jeg synes litt synd på forsvarsspillerne i begge lag - de får det hett, vanskelig og vondt. Vi snakker om fire av verdens absolutt beste offensive spillere per dags dato. Ronaldo og Bale kan skyte i stykker både lag, stolper, nett og keepere - mens Neymar og Messi kan drible av og herje mot alt og alle.

- El Clásico er alltid en enorm kamp og «hele» verden vil nok følge med også denne gangen.

Overgangsforvirring Prisen på Bale er enda ikke bekreftet fra begge klubbene. Real Madrid TV meldte i går kveld at overgangssummen var på 91 millioner euro (77 millioner pund) og at waliseren kommer til å tjene sju millioner euro per sesong. Sky Sports melder derimot at summen 100 millioner euro (85 millioner pund) Grunnen til forvirringen kan ha sammenheng med at Tottenham og Real Madrid har forskjellige motiver med offentliggjøringen av overgangssummen.

Real Madrid, på sin side, har allerede verdens dyreste spiller i Cristiano Ronaldo. Portugiseren gikk som kjent til hovedstadsklubben i 2009 for 80 millioner euro, en sum som da var verdensrekord. Å offentliggjøre en sum som er lavere enn man faktisk betalte for Bale kan blidgjøre Ronaldo som er ventet å signere en ny monsterkontrakt i løpet av september.

Tottenham på sin side ønsket i utgangspunktet ikke å selge Bale. Det heter det i pressemeldingen fra Levy i går kveld. Dermed kan det utad sees på som et tap om det virket som man måtte gi etter for Perez sin «vil ha»-mentalitet. Om derimot klubben kan vise til at man solgte Bale for ny verdensrekord kan dette være en måte å redde ansikt og ikke minst gjøre det enklere for fansen å svelge at de mistet sin juvel til de spanske gigantene.

- Summen kan forsvares  Selv om det skulle vise seg at den virkelige summen er ny overgangsrekord mener Natvik at den enorme overgangssummen kan forsvares.

GALACTICOS: Gareth Bales overgang til Real Madrid har hele veien blitt håndtert av president Florentino Perez. Under sin første periode i klubben (2000-2007) lanserte han «Galactico»-filosofien der målet var å hente de aller beste fotballspillerne i galaksen til klubben. Nokså ambisiøst hevdet mange, men hans første signering var den da «umulige» overgangen da Luis Figo gikk fra Barcelona til Real Madrid for 60 millioner euro i 2000. Det var Florentinos første verdensrekordovergang.  AFP PHOTO/ DOMINIQUE FAGET
GALACTICOS: Gareth Bales overgang til Real Madrid har hele veien blitt håndtert av president Florentino Perez. Under sin første periode i klubben (2000-2007) lanserte han «Galactico»-filosofien der målet var å hente de aller beste fotballspillerne i galaksen til klubben. Nokså ambisiøst hevdet mange, men hans første signering var den da «umulige» overgangen da Luis Figo gikk fra Barcelona til Real Madrid for 60 millioner euro i 2000. Det var Florentinos første verdensrekordovergang. AFP PHOTO/ DOMINIQUE FAGET Vis mer

- En overgangssum eller et vanlig innkjøp i butikken, må alltid sees i lys av flere forutsetninger. Real Madrid hadde i fjor 514 millioner euro i inntekter og kunne vise på et budsjettresultat på over 130 millioner euro i pluss, før skatt. Real Madrid har råd til en slik overgangssum, og spesielt nå som det ser ut til at klubben samtidig selger enten Di María eller Øzil for «en halv Bale», det vil si rundt 45 milioner euro, sier Natvik

- Dessuten vil Bale kunne generere en del inntekter gjennom reklame og draktsalg, noe som vil kunne del-finansiere kjøpesummen og lønnen hans. Produktet «Real Madrid» blir også indirekte mer verdt på grunn av en slik signering.

Real Madrid har en spesiell avtale med sine spillere som gjør at 50 prosent av spillernes personlige sponsorinntekter går til klubben som en slags lojalitetslønn for at man får spille for klubben. Om Bale også må betale 50 prosent er fremdeles usikkert, men at en betydelig prosentandel går tilbake til Real Madrid er langt fra utopi.

Özil til Arsenal Med Gareth Bale inn tror Natvik at vi får se at spillere forlate klubben som følge av presset det fører med seg at en ny stjernespiller stiller seg i køen om spilletid.

- Ja. Jeg tror man vil få se i hvert fall to høyt profilerte salg det neste døgnet. Kaká har endelig innsett at han bør forlate Madrid etter noen svake år preget av skader og formproblemer. Jeg forventer også at Mesut Øzil selges i morgen til England for rundt 40-45 millioner euro.

ALT HAR SIN PRIS: Daniel Levy begynte sommeren med å si at Bale ikke skulle noen steder. Etter knallharde forhandlinger måtte til slutt Tottenham-eieren gi etter for den spanske pengemaskinens overgangsbud. Om det derimot viser seg at man har mottatt en verdensrekordsum har på mange måte Levy kommet seirende ut av duellen med Florentino Perez. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
ALT HAR SIN PRIS: Daniel Levy begynte sommeren med å si at Bale ikke skulle noen steder. Etter knallharde forhandlinger måtte til slutt Tottenham-eieren gi etter for den spanske pengemaskinens overgangsbud. Om det derimot viser seg at man har mottatt en verdensrekordsum har på mange måte Levy kommet seirende ut av duellen med Florentino Perez. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer

- Troverdige Cadena SER hevder i kveld at han går til Arsenal. Det passer godt med at han ble sittende på benken under hele kampen mot Athletic Bilbao i dag. Real Madrid har enormt mange gode spillere per dags dato og må gjøre plass til en spiller som Bale.

KOMMENTERER: Harald Natvik har vært skribent i den offisielle norske supportersiden i godt over ti år. Han har også vært spaltist for Canal Plus der han hovedsakelig dekket argentinsk fotball. Natvik tror at Bale kommer til å passe godt sammen med Cristiano Ronaldo og forbereder seg på superduell mellom Bale/Ronaldo og Messi/Neymar.
KOMMENTERER: Harald Natvik har vært skribent i den offisielle norske supportersiden i godt over ti år. Han har også vært spaltist for Canal Plus der han hovedsakelig dekket argentinsk fotball. Natvik tror at Bale kommer til å passe godt sammen med Cristiano Ronaldo og forbereder seg på superduell mellom Bale/Ronaldo og Messi/Neymar. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling