TØFT: Andrej Sjevtsjenko og co trakk Norge sammen med Portugal, Island, Danmark og Kypros under EM-trekninga i Polen i dag.Foto: SCANPIX/EPA/Radek Pietruszka
TØFT: Andrej Sjevtsjenko og co trakk Norge sammen med Portugal, Island, Danmark og Kypros under EM-trekninga i Polen i dag.Foto: SCANPIX/EPA/Radek PietruszkaVis mer

Ronaldo og co til Ullevaal

Og det blir ny krig mot danskene. Se EM-gruppene!

||| (Dagbladet): Norge havnet i en tøff gruppe med stort underholdningspotensial da EM-kvalikgruppene til mesterskapet i Ukraina og Polen i 2012 ble trukket i formiddag.

Norge havnet igjen sammen med Island, som var med på å frarøve oss VM i Sør-Afrika i fjor. Drillos skal også ut mot Kypros, mens naborival Danmark får anledning til å hente fram «fjellape»-referansene sine når de igjen står overfor det norske laget.

Fra øverste seedingsnivå trakk Norge Portugal.

Med Cristiano Ronaldo i spissen er det langt fra noen lett motstander, men portugiserne måtte slite seg til årets VM i gruppe med Sverige og nettopp Danmark, som får bryne seg på samme motstander igjen.

DÅRLIGE MINNER: John Arne Riise og Norge mislyktes da Norge møtte Danmark i Parken i 2003.
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
DÅRLIGE MINNER: John Arne Riise og Norge mislyktes da Norge møtte Danmark i Parken i 2003. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

Danskene slo Portugal 3-2 borte, og spilte 1-1 hjemme mot Porgugal i VM-kvaliken.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen og toppfotballsjef Nils Johan Semb skal nå i forhandlinger med de andre lagene i gruppa om datoer og hvem som får hjemmebane først.

På forhånd hadde Drillo og Semb håpet på å slippe regjerende mester Spania fra det øverste nivået.

- Jeg tror faktisk at både land som Frankrike og Tyskland er overkommelige, men jeg ville sagt at Russland er den beste trekningen for Norge, mente Semb overfor TV 2 Sporten i Polen.

TIL ULLEVÅL: Cristiano Ronaldo.Foto: SCANPIX/REUTERS/Susana Vera
TIL ULLEVÅL: Cristiano Ronaldo.Foto: SCANPIX/REUTERS/Susana Vera Vis mer

- Jeg har ikke noe klart valg der, de er gode alle sammen. Spania og Nederland ser skumle ut, men det er ikke noen lette lag i gruppe 1, mener Drillo.

EM-kvalifiseringen starter i september.

Bare gruppevinneren er garantert EM-plass. Den beste av de ni toerne går også rett til sluttspill, mens det blir toeromspill for de åtte øvrige. Dermed risikerer ikke Norge å sitte med sorteper som i fjor høst, da laget sikret annenplass bare for å være utslått som dårligste toer.

UEFA-president Michel Platinis avgjørelse om å satse på små grupper betyr at Norge igjen får bare åtte kvalifiseringskamper over to år. Med redusert antall landskampdatoer som kan benyttes til treningslandskamper blir det også en utfordring å holde landslaget varmt mellom kampene.