SKYTER REAL TIL SERIEGULL?: Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuain har henholdsvis 18 og 24 mål så langt denne sesongen. Likevel spekuleres det i at samholdet mellom de to ikke er spesielt godt. Foto:   AFP PHOTO/Pedro ARMESTRE.
SKYTER REAL TIL SERIEGULL?: Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuain har henholdsvis 18 og 24 mål så langt denne sesongen. Likevel spekuleres det i at samholdet mellom de to ikke er spesielt godt. Foto: AFP PHOTO/Pedro ARMESTRE.Vis mer

- Ronaldo og Higuain virker veldig oppgitt over hverandre

Påstander om rift mellom Reals målmaskiner.

||| (Dagbladet): Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuain har til sammen nettet 42 ganger på de 30 serierundene som er spilt så langt i La Liga.

I morgen kveld fester Real Madrid sin lit til at superduoen leverer varene i det som blir det 160. El Clasico-oppgjøret gjennom historien - og samtidig det mest spennende på lang tid:

Begge lag står med 77 poeng, og vinneren vil skaffe seg et enormt fortrinn i kampen om seriegullet.

Men ifølge spansk presse er ikke alt bare idyll mellom de to målkongene. Kroppsspråket ute på banen har gitt næring til flere avisoppslag der det spekuleres i en gryende konflikt, som også preger samarbeidet ute på banen.

- Gidder nesten ikke juble
Ryktene skjøt fart etter mesterligaexiten mot Lyon i 10. mars, der Higuain blant annet misbrukte alle sjansers mor på stillingen 1-0 til Real.

Etter 3-2-seieren over Atletico Madrid i slutten av mars, der Ronaldo gikk av banen uten scoringer og flere ganger skal ha ignorert en bedre plassert Higuain, ble trener Manuel Pellegrini konfrontert med den angivelige riften mellom de to.

- Cristiano hadde noen skudd som kunne virke vel ivrige, men det er slik han spiller. Verken han eller Higuain tenker på seg selv, men på laget, sa Pellegrini.

Som statistikkansvarlig for La Liga ser Petter Veland det meste av spansk fotball for Canal +. Han har registrert skriveriene i Spania, og stusser selv over hvordan de to omgås ute på banen.

- Det er mye rykter i avisene. Noen av lagkameratene deres skal ha tatt opp med klubbpresident Florentino Perez hva som er galt med samholdet mellom Ronaldo og Higuain, sier han til Dagbladet.

Ronaldo står med 18 scoringer mot Higuains 24.

RONALDO FNYSER AV RYKTENE: -  Jeg kommer godt overens med alle lagkameratene mine, er Ronaldos svar på spekulasjonene. Foto:  AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA
RONALDO FNYSER AV RYKTENE: - Jeg kommer godt overens med alle lagkameratene mine, er Ronaldos svar på spekulasjonene. Foto: AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA Vis mer

- Begge to er egentlig lagspillere, men det virker som om de har en intern krig om hvem som skal score flest mål. Jeg har lagt merke til det, seinest mot Racing Santander (4. april). Higuain setter inn 2-0 og jubler for scoring, mens Ronaldo nesten ikke gidder å juble. Han ser mer skuffet ut over at Higuain avslutter selv i stedet for å gi ham ballen. I enkeltsituasjoner virker de å være veldig oppgitt over hverandre. Om det vedvarer etter kampen aner jeg ikke, men jeg ser jo reaksjonene når en av dem ikke får ballen, sier Veland til Dagbladet.

Superduell
Nå er det ikke helt nytt at Cristiano Ronaldo har et noe underlig kroppsspråk ute på banen. I desember sto Ronaldo regelrett og deppet mens lagkameratene feiret målet til Karim Benzema. Grunn? Benzema scoret på returen etter at portugiseren selv han bommet på straffe.

Ronaldo selv har avvist at det er noen problemer mellom ham selv og Higuain.

- Jeg har ikke lyst til å bidra til disse historiene. Jeg har ikke problemer med noen, og kommer godt overens med alle lagkameratene mine, har han sagt til sportsavisa AS, ifølge EPSN.

I morgen kveld handler det imidlertid ikke først og fremst om Ronaldo og Higuain, men om Real mot Barcelona. Og selvsagt «kampen i kampen» som vil bli fulgt med argusøyne - Cristiano Ronaldo mot Lionel Messi.

Førstnevnte vant Fifa-kåringen som verdens beste spiller i 2008, sistnevnte vant i 2009, og er i manges øyne en soleklar favoritt til å vinne igjen i år.

På Santiago Bernabeu er det langt fra utenkelig at Ronaldo vil ha et ønske om å vise hvem som er sjefen.

- Jeg tror Ronaldo har superlyst til å vise seg fram i denne matchen, etter alt som har vært om Messi den siste tida. Real har gått rolig inn til dette oppgjøret, mens Barcelona hadde en kjempeutladning på tirsdag. Det kan være en liten fordel for Real, tror tidligere La Liga-kommentator Morten Langli.

EN KAMP I KAMPEN: Cristiano Ronaldo mot Lionel Messi. De to siste gangene har Messi gått seirende ut. Foto:  EPA/ETTORE FERRARI
EN KAMP I KAMPEN: Cristiano Ronaldo mot Lionel Messi. De to siste gangene har Messi gått seirende ut. Foto: EPA/ETTORE FERRARI Vis mer