Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo og Klopp er drømmen på Lerkendal

Kan bli en realitet i august.

KOMMER TIL TRONDHEIM?  Ja, hvis Real Madrid vinner Champions League-finalen 28. mai. Foto: NTB Scanpix
KOMMER TIL TRONDHEIM? Ja, hvis Real Madrid vinner Champions League-finalen 28. mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag 9. august arrangeres finalen i Supercupen på Lerkendal stadion. Går det som trønderne håper på, spilles kampen mellom Real Madrid og Liverpool.

Finalen i Supercupen er en kamp mellom vinnerne av Champions League og Europa League. Fire lag gjenstår i de to UEFA-cupene: Real Madrid, Atlético Madrid, Liverpool og Sevilla.

Real Madrid og Atlético Madrid møtes i Champions League-finalen lørdag 28. mai. Denne begivenheten foregår på San Siro i Milano. Ti dager tidligere, onsdag 18. mai, spiller Liverpool mot Sevilla på St. Jakob-Park i Basel.

Vinnerne av de to kampene møtes på Lerkendal i Trondheim i august.

- Jeg vil ikke forskuttere hvem det blir. Jeg anser sjansen for hvert av lagene til å være 50/50, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til Dagbladet.

Stjerneglans Uansett er det ingen tvil om at Real Madrid og Liverpool har de sterkeste merkenavnene. At Cristiano Ronaldo og Jürgen Klopp eventuelt befinner seg i Trondheim på samme tid, vil drysse stjerneglans over trønderhovedstaden.

Viasat-Stokke har vært på en rekke mektige fotballscener ute i verden. Han er overbevist om at Trondheim vil klare oppgaven med bravur.

Samarbeid - Når jeg møter UEFA-delegater, spør de ikke om hurtigruta eller brunost, men Rosenborg. Det er en merkevare i internasjonal fotball. Klubben har hatt knirkefrie arrangementer før. Det teller høyt for UEFA, og Rosenborg kommer til å klare det igjen, sier Stokke.

UEFA står for Det europeiske fotballforbundet. Kampen vil være et samarbeid mellom dem, Norges Fotballforbund og Rosenborg. Hvert år er det et nytt land som arrangerer Supercupen. I fjor ble finalen spilt i Tbilisi i Georgia.

- I utgangspunktet søkte vi om å få kampen i 2017. Da fyller Rosenborg hundre år. Det gikk ikke. I stedet fikk vi kampen i år, forteller Nils Fisketjønn i arrangementskomiteen.

Fire hoteller i Trondheim er booket. Lerkendal må oppgraderes noe, blant annet garderobene og storskjermene. I tillegg skal fasilitetene for media utvides.

- Ideen om å bytte stadion hvert år kom fra Michel Platini. De som kan få Supercupen, er stadioner som ikke er i posisjon til å arrangere finalen i Champions League eller Europa League. Neste år spilles kampen i Skopje i Makedonia, sier Fisketjønn.

21 000 tilskuere Lerkendal tar i overkant av 21 000 tilskuere.

KARISMATISK LIVERPOOL-MANAGER: Jürgen Klopp. Foto: NTB Scanpix
KARISMATISK LIVERPOOL-MANAGER: Jürgen Klopp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det kommer til å bli enorm oppmerksomhet rundt kampen. Supercupfinalen markerer starten på en ny sesong, sier Stokke.

- Blir det Real Madrid mot Liverpool, kan du sikkert selge ut Lerkendal to ganger. Atlético Madrid og Sevilla genererer nok litt mindre interesse. Men her blir det god norgesreklame.

Full mobilisering Presidenten for Real Madrid-supporterne i Norge, Magnus Kragtorp, er i alle fall klar til å ta turen til Lerkendal.

- Vi er 2000 medlemmer i Norge. Kommer Real Madrid til Trondheim, blir det full mobilisering.

- Hvis du får ta en kaffe med en av spillerne, hvem faller valget på da?

- Marcelo. Det kunne blitt noen morsomme minutter. Det er en livlig type. Det samme er Pepe, sier Kragtorp.

Hele Norges coronakart