GLADE GUTTER: Pepe (med ryggen til) og Cristiano Ronaldo slipper jubelen løs etter at EM-seieren er et faktum. Foto: NTB Scanpix
GLADE GUTTER: Pepe (med ryggen til) og Cristiano Ronaldo slipper jubelen løs etter at EM-seieren er et faktum. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ronaldo og Pepe gikk inn i eksklusiv klubb

Tok europeisk dobbel.

PARIS (Dagbladet): Med 44 dagers mellomrom vant Cristiano Ronaldo og Pepe henholdsvis Champions League-finalen og EM-finalen med Real Madrid og Portugal. Dermed går de inn i en eksklusiv gruppe av spillere som har klart dette.

Fra før hadde åtte spillere vunnet europeisk dobbel i en og samme sesong.

Startet i 1964

Det startet med Luis Suarez i 1964. Han vant Champions League - eller det som den gang het serievinnercupen - med Inter. Samme år ble han europamester med Spania.

PRYDER FØRSTESIDA: - Portugals stolthet, skriver den portugisiske sportsavisa A Bola i dag
PRYDER FØRSTESIDA: - Portugals stolthet, skriver den portugisiske sportsavisa A Bola i dag Vis mer

I 1988 gjorde disse spillerne det samme for PSV og Nederland: Hans van Breukelen, Ronald Koeman, Berry van Aerle, Gerald Vanenburg og Wim Kieft.

I 2012 vant Fernando Torres og Juan Mata Champions League med Chelsea og EM med Spania.

Søndag skjedde igjen, representert ved Ronaldo og Pepe. I mai vant de Champions League med Real Madrid over Atletico Madrid. I går ble Frankrike slått 1-0 i EM-finalen på Stade de France.

- Portugals stolthet, skriver den portugisiske sportsavisa A Bola på sin førsteside i dag.

Rørt

Ronaldo var svært rørt da han snakket for mikrofonene i natt.

- Det er et av de stolteste øyeblikkene i mitt liv. Jeg har alltid sagt at jeg vil vinne noe med Portugal. Jeg vil takke gutta, treneren og supporterne. Det er et uforglemmelig øyeblikk.

I formiddag ble spillerne fotografert i det de forlot campen i franske Marcoussis. Nå er de på vei tilbake til Lisboa for å bli hyllet av tusener på tusener av portugisere.

Neste spørsmål nå: Gjenerobrer Ronaldo tronen som verdens beste fotballspiller når Gullballen deles ut i januar? De siste åtte åra har han og Messi byttet på tittelen.

DAGEN DERPÅ: Cristiano Ronaldo, Nani (til høyre) og de andre Portugal-spillerne er på vei hjem med pokalen. Foto: NTB Scanpix
DAGEN DERPÅ: Cristiano Ronaldo, Nani (til høyre) og de andre Portugal-spillerne er på vei hjem med pokalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer