Ronaldo og Real løp Milan overende i storkampen

Portugiseren med mål i alle sine fem kamper i oktober.

TRE NÅLA: Zlatan Ibrahimovic og Clarence Seedorf slapp inn litt luft mellom seg i Milan-muren, og det var nok til at Reals Cristiano Ronaldo kunne sette inn 1-0 på frispark.Foto: SCANPIX/REUTERS/Paul Hanna
TRE NÅLA: Zlatan Ibrahimovic og Clarence Seedorf slapp inn litt luft mellom seg i Milan-muren, og det var nok til at Reals Cristiano Ronaldo kunne sette inn 1-0 på frispark.Foto: SCANPIX/REUTERS/Paul HannaVis mer

||| (Dagbladet): Real Madrid - Milan 2-0.

Etter en trå start på sesongen, der José Mourinho måtte forklare målfattige trepoengere med for få økter på treningsfeltet, har Real Madrid virkelig fått fart på sakene i det siste.

Real kom til storkampen mot Milan i Champions League-gruppe G med ti scoringer på de to siste kampene i La Liga, og viste at de fort må regnes blant tittelfavorittene også i Europa, da italienerne ble feid av banen i kveld.

Ledet av en Cristiano Ronaldo i kjempeslag var spesielt første omgang imponerende av Mourinhos menn.

Og med full pott og ni poeng i gruppa etter 2-0 over Milan har «Los Merengues» tatt et langt steg mot avansement til sluttspillet allerede.

- 10-11 poeng, så er jobben gjort. Men vi må prøve å vinne gruppa, og da må vi vinne kamper. Uavgjort i Milano og Auxerre vil kanskje holde, men Real er Real, og går alltid for seier, sier Mourinho i intervjuet på Viasat etter kampen.

DOBLET: Ronaldo gjorde forarbeidet, Mesut Özil skjøt via et Milan-bein, og Real Madrid gikk opp til 2-0 etter et knapt kvarter.Foto: SCANPIX/AP/Andres Kudacki
DOBLET: Ronaldo gjorde forarbeidet, Mesut Özil skjøt via et Milan-bein, og Real Madrid gikk opp til 2-0 etter et knapt kvarter.Foto: SCANPIX/AP/Andres Kudacki Vis mer

Portugiseren har samtidig blitt den første Real-manager siden Fabio Capello i 1996 til å gå ubeseiret gjennom sine ti første kamper. Likevel ser han forbedringspotensial - kanskje kan spillerne hans bli litt flinkere til å gi fra seg ballen.

- Vi må forbedre oss på mange områder, jeg er glad for at vi presser godt og forsvarer oss godt. Men vi har spillere med høy kvalitet som ofte går for å drible, og når det skaper rom, kan vi sørge for at vi heller gjør noen bedre avgjørelser og utnytter det rommet framfor å drible mer, påpeker Mourinho.

- Jeg er glad for måten vi kontrollerte kampen på. Mot store lag er 2-0 aldri en avgjort kamp, så jeg kan være enig i at vi skulle klart å drepe kampen med et tredje mål. Men vi presset så bra og forsvarte oss så godt. Spillerne var fantastiske, og innstillingen utrolig, sier han.

Fartsfantomer
Real Madrid startet førsteomgangen fryktinngytende, og 2-0 til pause var rett og slett beskjedent.

Milan-midtbanen slet voldsomt med tempoet når Cristiano Ronaldo, Mesut Özil og Angel Di Maria satte opp farten, og etter 13 minutter satt den første scoringen - riktignok på en dødball.

Ronaldo har hatt en fantastisk oktober-måned så langt, med scoringer i alle sine fire kamper for klubb og land. I den femte scoret han igjen.

Milan-muren sprakk mellom Zlatan Ibrahimovic og Clarence Seedorf da portugiseren tok sjansen fra 20 meter, hullet lot ballen slippe gjennom, og målvakt Marco Amelia var utspilt.

GRUNN TIL Å SMILE: Etter en trå start på sesongen, har José Mourinho noe på gang med Real Madrid.Foto: SCANPIX/AFP/ DOMINIQUE FAGET
GRUNN TIL Å SMILE: Etter en trå start på sesongen, har José Mourinho noe på gang med Real Madrid.Foto: SCANPIX/AFP/ DOMINIQUE FAGET Vis mer

Utspilt ble Amelia også 65 sekunder etter, da Ronaldo kjørte showet igjen.

«CR7» dro med seg ballen på venstrelinja, slo tilbake til Mesut Özil på seksten meter, og tyskeren skjøt via Daniele Bonera og økte til 2-0.

Milan skapte et par sjanser midtveis i omgangen. Clarence Seedorf skjøt over alene med Iker Casillas og Andrea Pirlo tvang fram en god redning med et frispark av sedvanlig merke, men Massimiliano Allegris menn kunne ikke klage over to baklengs etter den førsteomgangen - der Real hadde langt flere sjanser enn de som allerede er nevnt her.

Tok det penere
Real Madrid senket seg noe de første tjue minuttene etter pause, men Milan hadde problemer med å utnytte akkurat det, pasningskvaliteten og løpsvilligheten ble for laber.

I stedet jobbet Real med de mulighetene de fikk på overganger og dødball, selv om heller ikke de var like tallrike som i førsteomgangen.

Cristiano Ronaldo skulle ha gitt laget sitt 3-0 tjue minutter før slutt, da Marcelo og Sami Khedira kombinerte fint for å sette opp portugiseren inne foran mål, og Ronaldo misset fullstendig i avslutningen fra perfekt posisjon.

Da Milan satte inn Filippo Inzaghi i sluttminuttene skapte de plutselig mer enn tidligere i kampen, men fortsatt ikke nok til å true gruppelederen.

TRØST: Da går det også an å dele ut litt respekt til utbyttede Ronaldinho.Foto: SCANPIX/AFP/ DOMINIQUE FAGET
TRØST: Da går det også an å dele ut litt respekt til utbyttede Ronaldinho.Foto: SCANPIX/AFP/ DOMINIQUE FAGET Vis mer

Real Madrid løp til slutt hjem alle poengene, og viste for alvor at José Mourinho kanskje likevel ikke trenger så lang tid på å få et vinnerlag ut av super-mannskapet på Santiago Bernabeu.

Zlatan hyller Mourinho
- Når de får to kjappe mål, det ene gjennom muren og meg, da blir det oppoverbakke. De var litt hetere enn oss hele kampen, vi viste ikke nok at vi skulle vinne, sier Zlatan Ibrahimovic etter kampen.

- Vi manglet litt glød, og på proff-nivå skal man være heltent hver gang. Heldigvis er det en hjemmekamp også, sier Zlatan, som fikk lite å jobbe med i kveld.

Svensken skryter samtidig voldsomt av sin tidligere sjef José Mourinho.

- Mourinho viser at han er verdens beste trener. Man skal se opp for laget hans nå, som alle lag han trener. Jeg tror alle som har jobbet med ham ser opp til ham, sier Zlatan.