Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo og Real Madrid har skumle hensikter

Gode tyske minner.

FAVORITTER: Real Madrid er favoritter mot Wolfsburg i kveld. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer
FAVORITTER: Real Madrid er favoritter mot Wolfsburg i kveld. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tre år siden slo Real Madrid to tyske lag på vei mot mesterligatriumf. Det gir gode minner foran onsdagens kvartfinale mot Wolfsburg.

Real Madrid hadde tidligere store problemer på bortebane mot tyske lag i mesterligaen, men det forandret seg våren 2014. Da ble Schalke rundspilt og slått 6-1 i Gelsenkirchen i åttedelsfinalen, før et stjernetungt Bayern München ble ydmyket 4-0 foran egne supportere.

Onsdag er Cristiano Ronaldo og de øvrige stjernene i den spanske hovedstadsklubben igjen tilbake på tysk jord. Motstander er Wolfsburg, og Real Madrid må finne seg i å være skyhøy favoritt.

Favorittstempelet ble ikke mindre av at mannskapet til Zinedine Zidane gikk seirende ut av lørdagens El Clásico-oppgjør mot erkerival Barcelona. Ronaldo ble matchvinner i sluttminuttene, til tross for at Real var redusert til ti mann.

Seks på rad Gareth Bale mener den seieren ga ham selv og lagkameratene et perfekt løft foran mesterligakvartfinalen i Tyskland.

- Mentalt sett var seieren mot Barcelona viktig, og den gir oss selvtillit foran avslutningen på sesongen, men vi må fortsette å jobbe hardt, sier waliseren.

Lørdagens 2-1-seier var Real Madrid sjette på rad, men Bale understreker at det ikke er noen grunn til å miste bakkekontakten.

- Vi har en lang vei å gå både i mesterligaen og La Liga, og vi må kjempe hardt hele veien, sier han.

Mens Real seiler på en medgangsbølge, ser det litt verre ut for Wolfsburg. Det tyske storlaget har ikke vunnet noen av sine tre siste kamper og ble slått 3-0 av Leverkusen fredag.

God Ronaldo-statistikk Real Madrid er klar for kvartfinalespill i mesterligaen for sjette sesong på rad. Wolfsburg har på sin side aldri før kommet så langt i turneringen.

Cristiano Ronaldo ble matchvinner i lørdagens El Clásico og kan fort bli en viktig brikke også onsdag. Portugiseren har scoret i alle sine seks tidligere cupspillkamper i mesterligaen mot tysk motstand.

Med 13 mesterligamål så langt denne sesongen er han bare fire scoringer unna å sette turneringsrekord.

Real-trener Zinedine Zidane forventes å sende sitt aller beste mannskap på banen i onsdagens kamp. Eneste skadefravær er den franske midtstopperen Raphaël Varane.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram