EN HÅNDFULL TITLER: Fem fingre betyr fem Champions League-titler i Cristiano Ronaldos verden. Fire av dem er vunnet med Real Madrid, de tre siste på rappen. Og nå er spørsmålet om Real Madrid kan vinne uten vedens beste målscorer. De fleste tviler på det. (AP Photo/Pavel Golovkin)
EN HÅNDFULL TITLER: Fem fingre betyr fem Champions League-titler i Cristiano Ronaldos verden. Fire av dem er vunnet med Real Madrid, de tre siste på rappen. Og nå er spørsmålet om Real Madrid kan vinne uten vedens beste målscorer. De fleste tviler på det. (AP Photo/Pavel Golovkin)Vis mer

På Old Trafford er det bevist at én fotballmann ikke lar seg erstatte

Ronaldo og Zidane kan fort bli Real Madrids Alex Ferguson

Alle lurer på Real Madrid i Champions League uten Cristiano Ronaldo og Zinédine Zidane. Det kan minne litt om Manchester United-fansens berettigede frykt for fem år siden.

CHAMPIONS LEAGUE KOMMER hver eneste sesong med mange utfordringer og enda fler spørsmål. Det største denne høsten, veldig mye større enn alle andre usikkerhetsmomenter, er tittelforsvarer Real Madrids internasjonale konkurranseevne uten Cristiano Ronaldo og Zinédine Zidane.

Spilleren, Ronaldo, er fram til neste Balon d'Or-kåring fortsatt verdens beste fotballspiller.

Treneren, Zidane, er for mange verdens beste fotballmann og fotballmenneske.

HØSTENS GRUPPESPILL VIL ikke svare på dette altoverskyggende spørsmålet. Så dramatisk er det ikke. Det er først når det drar seg til utpå vårparten 2019 vi vil finne ut om Real Madrid har klart å fylle krateret etter CR7.

Inntil videre uten å kjøpe en eneste spiller.

DET ER NÅR Real Madrid trenger et hat trick mot Bayern München (2016) eller et brassespark i Torino (2018) vi får vite hvor lange skygger Cristiano Ronaldo egentlig kastet over Real Madrid. Selv om det var Karim Benzema som fikset den siste finalen i mai med to scoringer mot stakkars Bayern, er det først og fremst Ronaldos målavhengighet vi forbinder med Real Madrids Europa-dominans. Pluss det faktum at motstanderne måtte ta høyde for det eksepsjonelle, spilte du mot Real Madrid var CR7 alt et hensyn å ta. Og selvfølgelig også Zinedine Zidanes betydning, taktiske vurderinger, trå-trekking og manøvreringer rundt et lag spekket med stjerner og store egoer – sjefen som bare ei uke etter den siste triumfen i mai bestemte seg for at tre av tre fikk være nok.

Gruppespillet, selv om det starter mot gode Roma, går nok av seg selv for Real Madrid, alt annet er utenkelig.

Det er når det sluttspillet kommer – når det eventuelt merkes at verdens beste målscorer er i Juventus og tre-av-tre-manageren er erstattet av Julen Lopetegui – vi får svarene.

CRISTIANO RONALDO ER Champions Leagues mestscorende spiller (120 mål), har vunnet turneringa fem ganger, fire av dem med Real Madrid og tre av dem de tre siste sesongene. Nå er Real Madrids desidert viktigste spiller siden 2009 i Juventus.

ZINEDINE ZIDANE HAR bare hatt en trenerjobb på A-nivå, den varte i to og et halvt år og vant Real Madrid ni titler med stort og smått. Nå er Real Madrids nest mest suksessfulle trener gjennom alle tider (mål i trofeer) – Miguel Muños vant 14 (1960–1974) – inntil videre i selvvalgt opplag. Og plutselig, på grunn av to avganger, er ikke lenger Champions Leagues mestvinnende klubb og regjerende mester for tredje året på rad, i favorittsjiktet.

Kanskje verdens eksperter og meningsbærere har besvart spørsmålet likevel, at det faktisk ikke er mulig å erstatte to giganter som Cristiano Ronaldo og Zinédine Zidane.

Slik det viste seg å være umulig for Manchester United å erstatte Sir Alex Ferguson.

MANCHESTER CITY HAR lært og erfart enda mer i jakten på fotballens hellige gral og har fortsatt Pep Guardiola ved roret, en av de virkelige mesterne i faget.

Det gjør City til den største Champions League-favoritten av en håndfull meget gode kandidater.

2018-FINALIST LIVERPOOL er i hvert fall ikke blitt dårligere siden det raknet mot Real Madrid i Kiev, mest sannsynlig bedre, og Klopp-fotballens iboende energi og gjennombruddshissighet er fortsatt en håndfull for alle.

Det gjør Liverpool til et av de mest betrodde lagene.

BARCELONA VAR GODE sist sesong, vant La Liga og cupen, men gikk på en stygg smell da Roma snudde 1–4 fra Camp Nou til 3–0 hjemme i kvartfinalen i Champions League.

Katalanerne er alltid en av favorittene.

JUVENTUS HAR IKKE vunnet Champions League siden 1996, har tapt fem finaler siden det, to av dem de fire siste sesongene, men har signert Cristiano Ronaldo.

I Champions League kommer CR7 som Barcelona, han vil alltid være en av favorittene.

DER HAR DU dem, de store favorittene til å spille og vinne finalen på Atletico Madrids Wanda Metropolitana 1. juni neste år. Paradoksalt nok er ikke Real Madrid et av dem. Men skulle de ta seg dit for femte gang på seks år – og enda bedre, gjøre alle tips til skamme – vil de ha klart det Manchester United ikke har vært i nærheten av.

Å erstatte det uerstattelige.