SVIKTET IGJEN: Cristiano Ronaldo fikk til fint lite mot Barcelona lørdag, og er skyteskive for en skribent i Marca i dag. Foto: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU
SVIKTET IGJEN: Cristiano Ronaldo fikk til fint lite mot Barcelona lørdag, og er skyteskive for en skribent i Marca i dag. Foto: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOUVis mer

- Ronaldo oppfører seg som et barn

Kraftige beskyldninger etter El Clasico-tap.

(Dagbladet): Madrid-avisa Marca er tidvis omtalt som Real Madrids eget presseorgan.

Men etter 1-3 mot Barcelona lørdag kveld var Marca nådeløse mot byens topplag, og spesielt Cristiano Ronaldo (26) fikk unngjelde.

829 millioner kroner-spilleren brente to store sjanser på 1-0, misbrukte gode frisparkmuligheter og ble ifølge Reuters pepet ut inne på stadion.

Besatt av Gullballen? Marca-skribent Roberto Palomar anklager i dag Ronaldo for å spille for å vinne Gullballen, og derfor ikke sentrer til bedre plasserte lagkamerater under kamp.

- Klubben må bestikke Ronaldo slik at han oppfører seg som en fotballspiller, ikke som et barn. Cristiano ønsker seg Gullballen for enhver pris, og er så besatt at han tror han må spille slik for å få den, skriver Palomar ifølge nyhetsbyåret.

Kritikk mot Real Madrids toppscorer, 17 mål på 15 seriekamper, får andre hvitkledde spillere til å rykke ut i forsvar.

- Her i Real vinner vi og taper vi sammen. Det er ikke rettferdig å peke ut én, eller legge skylda på én  spiller. Cristiano er en stor spiller, og han hjelper oss alltid, sier Spania-back Sergios Ramos.

Også keeper Iker Casillas avviser at nederlaget på noen som helst måte kan lastes portugiseren.

OVERREKKES 9. JANUAR: Ronaldo er nominert til mottaker av Gullballen. Den deles ut på en galla i Zürich i januar. Foto: AFP/FRANCK FIFE
OVERREKKES 9. JANUAR: Ronaldo er nominert til mottaker av Gullballen. Den deles ut på en galla i Zürich i januar. Foto: AFP/FRANCK FIFE Vis mer

La Liga-ekspert Petter Veland i Canal+ kjenner til Marca-skribent Palomar, men synes det er typisk at kritikken kommer etter et El Clasico-tap.

- Det er det eneste de kan ta Ronaldo på. Han faller ofte gjennom mot Barcelona, og det ikke tilfeldig at dette kommer nå etter et El Clasico. Men tendensen han snakker om var mye klarere forrige sesong, sier Veland til Dagbladet.

Veland fastslår likevel at Ronaldo to ganger kunne økt Reals ledelse til 2-0, og han synes portugiseren var usynlig store deler av matchen.

Messi vs Ronaldo - Det er ikke til å komme utenom at Ronaldo sammenlikes med Leo Messi, og du ser det gang på gang at Ronaldo ikke leverer i El Clasico, med unntak av Copa del Rey forrige sesong. Messi leverer. Selv om han ikke var banens beste lørdag, så er han involvert i avgjørende situasjoner.

- Hva tror du om at Ronaldo skal være motivert av å vinne Gullballen?

- Ronaldos personlighet oser vinnervilje, det er klart at han vil vinne alle fotballkamper, score alle mål og vinne alle priser som finnes. Men han tror ikke at han vinner Gullballen hvis han scorer i El Clasico, eller at han ikke vinner hvis han ikke vinner, sier Veland.

De to andre spillerne som er nominert til Fifa-prisen er fra Barcelona, Messi og Xavi.

I dag tidlig landet de og resten av Barcelona-gjengen i Japan, der de skal kjempe om å bli verdensmester for klubblag den kommende uka.

SKRYTER AV REAL: Josep 'Pep' Guardiola brukte pene ord om laget de slo i Spanias største kamp lørdag. Foto: EPA/TOMOYUKI KAYA
SKRYTER AV REAL: Josep 'Pep' Guardiola brukte pene ord om laget de slo i Spanias største kamp lørdag. Foto: EPA/TOMOYUKI KAYA Vis mer

Spørsmålene på pressekonferansen handlet også om El Clasico-seieren, som ga Barcelona La Liga-ledelsen tilbake. Trener Pep Guardiola viste all mulig ydmykhet.

- Real Madrid er det 20. århundrets store lag, men det er sant at vi har opplevd litt suksess mot dem nylig, sier Guardiola som har vunnet åtte av 12 møter mot erkerivalene siden han overtok Barcelona i 2008.

- Men det er nesten ingen forskjell på lagene.  Real Madrid er et stort lag, det vet vi.

VM-semifinale Barcelona møter Asia-mesterne Al Sadd i semfinalen torsdag, i en eventuell finale venter enten Santos (Brasil) eller Kashiwa Reysol (Japan).

- Å vinne mot et lag som Real Madrid har gitt oss et kjempeløft. Det hjelper på movitasjonen til å reise til Japan og vinne klubb-VM, sier stopper Carlos Puyol.

Real Madrids neste match går mot tredjedivisjonslaget Ponferradina i Copa del Rey, i morgen kveld.

- Ronaldo oppfører seg som et barn